Anasayfa /  Güncel

Bedelli Askerlik Başvurusu Yapan Adaylar Bekçi Alımına Başvuru Yapmak İstiyor!

2019 yılı bekçi alımlarına başvurular başlayacak. 2019/1 ve 2019/2 Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrolarında 8 Bin 187 personel istihdam edilecek. Bedelli Askerlik Başvurusu Yapan ve Temel Eğitimi Bekleyen Adaylar Bekçi Alımlarına Başvuru Yapmak İstiyor!

Abone ol
Abone ol 18 Mart 2019 13:44

2019 yılı bekçi alımlarına başvurular başlayacak. 2019/1 ve 2019/2 Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrolarında 8 Bin 187 personel istihdam edilecek. Bedelli Askerlik Başvurusu Yapan ve Temel Eğitimi Bekleyen Adaylar Bekçi Alımlarına Başvuru Yapmak İstiyor!

Bedelli AskerlikBaşvurusu Yapan ve Temel Eğitimi Bekleyen Adaylar Bekçi Alımlarına Başvuru Yapmak İstiyor!

2019/1 ve 2019/2 Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrolarında 8 Bin 187 personel istihdam edilecek.

Polis Akademisi Başkanlığının 81 ilde görevlendireceği alımlarda bu kez ilk defa köylere de alımlar yapacak. Bekçi alım başvuru şartları Polis Akademisi resmi internet sitesi (pa.edu.tr) üzerinden adaylara duyuruldu. Uzun süredir bekçi alımı ilanını bekleyen adaylar, yaş şartının esnetilmesini, eğitim düzeyinin daha alt düzeyde olması beklediler. 16 mart tarihinde son dakika açıklaması ile duyurduğumuz başvuru şartlarında adaylar bekledikleri 35 yaş ve ilkokul mezunu şartı Gerçekleşemedi

BAŞVURU ŞARTLARI;

Eğitim şartı; En az lise ve dengi okullardan mezun olmak

Yaş şartı; 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak

Askerlik şartı; askerliğini tamamlamış olmak

İkamet şartı; En az 1 yıl ilçe sınırları içerisinde ikamet etmiş olmak

BEDELLİ BAŞVURUSU YAPAN ADAYLAR BEKÇİ ALIMI BAŞVURUSU YAPMAK İSTİYOR!

Yukarıda belirttiğimiz başvuru şartlarından askerlik şartında "askerliğini tamamlamış olmak" gerktiği belirtilmekte. 2018 yılı bedeli askerliğe başvuru yapan adaylar mağdur olacaklarını belirtmekte. İşin olsa üzerinden mesaj atan ve sosyal medya üzerinden ulaşan adaylar bedelli başvuru şartlarını taşıdıkları ve bedelli askerlik için başvuru yaptıklarını, 21 günlük temel eğitim için Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirtilen takvime göre eğitimi tamamlamayı beklediklerini aktarmaktalar.

Bilindiği gibi 2018 yılı bedelli askerlik başvurularında 633 Bin 844 kişi başvuru yapması nedeniyle, celp dönemleri belirlenirken bazı adaylara bir yıl sonra eğitim tarihi verildi.  Bu durumdaki adaylar 2019 yılı bekçi alımları başvuru askerlik şartını taşımadığı için başvuru yapamayacaklar. Erken dönemde 21 günlük temel eğitimi tamamlayan adaylar için ise askerlik şartını taşımış olacaklar.


Yorumlar