Anasayfa /  Güncel

Aykut Cömert son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden fotoğraf ve video sanatçısı Aykut Cömert, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Abone ol
Abone ol 08 Haziran 2019 18:32

Bir süredir mücadele ettiği kansere yenilerek hayatını kaybeden fotoğraf ve video sanatçısı Aykut Cömert bugün toprağa verildi. Aykut Cömert'in naaşı Zincirlikuyu Camii'de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

Gözyaşları sel oldu! Aykut Cömert son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 2

Cenaze törenine katılanlar arasında Belçim Bilgin, Berfin Erdoğan, Beren Saat, Kenan Doğulu, Didem Soydan, İlker Kaleli, Metin Hara, Mert Fırat ve eşi İdil Fırat da vardı.

Gözyaşları sel oldu! Aykut Cömert son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 3

Beren Saat ile Belçim Bilgin cenaze töreni boyunca gözyaşlarını tutamadı. 

Gözyaşları sel oldu! Aykut Cömert son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 4

Gözyaşlarının sel olduğu cenazede Kenan Doğulu’nun eşini bir an bile yalnız bırakmaması dikkat çekti.

Gözyaşları sel oldu! Aykut Cömert son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 5

Beren Saat, yakın arkadaşı Aykut Cömert'in ölümünün ardından, ''Çok arkadas ediniyor insan hayat boyu ama zekadas bulmak zor. Ugultunun ortasinda tek bir cümleyle hayatina isik tutani bulmak çok zor. 

Gözyaşları sel oldu! Aykut Cömert son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 6

En karanliklarina kaçtiginda yargilamadan seninle orada sessizce durani, hatta sana kahkaha attirani bulabilmek neredeyse imkansiz. Bu cografyada kadini, kimligi meselesi yapan artist olmak...

Gözyaşları sel oldu! Aykut Cömert son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 7

Seni özlemek hic bitmeyecek canim arkadasim. Yildizlarla benim icin de dans et'' diyerek sosyal medyada veda mesajını yayınlamıştı. 

Gözyaşları sel oldu! Aykut Cömert son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 8

Belçim Bilgin ise sosyal medya hesabından, ''Aykut’um; bir gün isim babası olduğun hesabımdan; İnstagram ailesinden, eşsiz, ruhuna yazılan bu veda mektuplarını okuyacağım asla aklıma gelmezdi, ışıklar içinde uyu, ışık bakışlı kardeşim, bir eksildik, ilk eksildik yokluğunla!! Yaşattıklarına, paylaştıklarına, içtenliğine, yarattıklarına, kalbine, aklına sonsuz teşekkürler!!'' mesajını paylaşmıştı.

Gözyaşları sel oldu! Aykut Cömert son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 9

Aykut Cömert kimdir?

Aykut Cömert, 1982 yılında Ankara’da doğdu. İletişim Fakültesi Radyo, Tv ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında “Rüya” ve “Gerçek Hayat” adlı kısa filmleri çekti. Haziran 2011’de Mardin Film Festivali’nde “Siyah Beyaz Çocuklar” atölye ve belgesel projesini hayata geçirdi. Avrupa’da, Avustralya’da, Balkanlar’da yaşayan ve Türkiye’de yaşayan gençlerin kültürel ve tarihi buluşmaları hakkında iki tam metrajlı belgesel çekti.

Gözyaşları sel oldu! Aykut Cömert son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 10

2011 yılında Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Bölümünün desteğiyle gerçekleştirildi. 2014 yılının Kasım ayında 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde Türk sinemasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Farah Zeynep Abdullah’ın oynadığı, Cahide Sonku’nun hayatını konu alan “100-5=CAHİDE” isimli video performansı sinemaseverler tarafından büyük ilgi topladı.

Gözyaşları sel oldu! Aykut Cömert son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 11

Son olarak ünlü isimlerin magazin basınında efsane olan sözleriyle hazırladığı “Söz uçar, hasar kalır” adlı eseriyle ses getirmişti. 38 yaşındaydı, kanserle mücadele ediyordu.


Yorumlar