Anasayfa /  Güncel

Arjantin'de yanlışlıkla protestoya katılan Türk gözaltına alındı

Arjantin, Buenos Aires'de gerçekleşen hükümet karşıtı protestoya yanlışlıkla katılan 27 yaşındaki Türk gencinin yaşadıklarını konuşuyor.

Abone ol
Abone ol 27 Ekim 2018 22:16

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de gerçekleşen hükümet karşıtı protestoya yanlışlıkla katılan bir Türk, polis tarafından gözaltına alındı. Arjantin basını yaşananlara geniş yer verdi.

YANLIŞLIKLA GÖZALTINA ALINDI

Arjantin'e işi sebebiyle gelen 27 yaşındaki Anıl Baran isimli bir Türk genci, başkent Buenos Aires'de düzenlenen hükümet karşıtı bir protestoya yanlışlıkla katıldı. Tek hatası protesto esnasında bölgede geziyor olmak olan Baran, polisin protestoculara gerçekleştirdiği müdahale sonrası gözaltına alındı. Arjantin basını ise yaşanan karışıklığa büyük ilgi gösterdi. Birçok yayın kuruluşu gençle röportaj yaptı. Baran yaşanan olayı ise, "Salı günü Buenos Aires'e geldim. Ben başkenti bilmediğimden merkezi gezmek istedim. Bir yürüyüş olduğunu bilmiyordum" şeklinde aktardı.

YERE YATIRIP KELEPÇE TAKTILAR

Olayın yaşandığı Humberto Primo sokağına ulaştığında aniden 20 motosikleti polis gördüğünü söyleyen Baran, "Polis gaz atamaya başladı. Plastik mermi kullanıyorlardı. Olaylardan 200 metre uzaktaydım ama gaz beni de etkiledi. Diğer tarafa bütün insanlarla beraber yürüyordum. Bir motosikletli polis beni yakaladı. Bacaklarıma iki kez copla vurdu. Yabancı olduğumu ve kağıtlarımı göstermek istediğimi söyledim ama dinlemediler. Beni yere yatırdılar. Kelepçelediler" dedi.


Etiketler Türk Genci
Yorumlar