Anasayfa /  Güncel

Antalya depremi kaç şiddetinde? Son dakika Antalya'da deprem - Son depremler

Antalya depremi kaç şiddetinde? Son dakika Antalya'da deprem - Son depremler. Antalya'da 4.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem sonrası neler yaşandı? Antalya depremi korku ve paniğe yol açtı. Antalya depremi son dakika haberleri sayfamızda. Antalya açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2018 11:57

Antalya depremi kaç şiddetinde? Son dakika Antalya'da deprem - Son depremler. Antalya'da 4.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem sonrası neler yaşandı? Antalya depremi korku ve paniğe yol açtı. Antalya depremi son dakika haberleri sayfamızda. Antalya açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem



SON DAKİKA HABERİ: Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

AFAD verilerine göre deprem, Antalya'nın Kumluca ilçesinin 47 kilometre açığında gerçekleşti.

Yerin 31.28 kilometre derinliğindeki sarsıntı, Antalya'nın birçok ilçesinde hissedildi.



Yalova depremi Son dakika İstanbul'da deprem olacak mı? Son depremler

 

Yalova depremi Son dakika İstanbul'da deprem olacak mı? Son depremler haberi. Beklenen deprem 7.6 şiddetinde olduğu iddia edildi. Peki İstanbul'da deprem olursa ne olur? Herkes deprem haberleri için arama yapıyor. Depremin şiddeti kaç? Son depremler hakkında detaylı bilgiler haberimizde. Yalova depreminde korkutan açıklama 'Sadece uyarıcıydı beklenen 7.6 olduğu söylendi.







Sabah saatlerinde Yalova'da meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen deprem korkuttu. Ancak daha endişe vereni ise uzmanların gerçekleşen depremin uyarıcı niteliğinde olduğunu açıklaması oldu.

BURSA Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Yalova'da meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

Er, son 10-15 yıldır dünyada ve Türkiye civarında depremlerin sayısında yüzde 3 bin civarında artış olduğunu ifade etti. 

BEKLEDİĞİMİZ 7.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Marmara ve Ege bölgesindeki deprem sayılarında son zamanlarda artış olduğuna dikkat çeken Er, şu ifadeleri kullandı:





"Bir depremin öncüsü veya artçısı değil bu. Bu yaklaşık 10 gün içinde meydana gelen dördüncü deprem. Bunları uyarıcı deprem olarak algılamamız lazım. Bildiğimiz ve beklenen İstanbul depremi var 7,6 büyüklüğünde.

KIYAMET DEPREMLERİ

Bugün değilse yakın zamanda beklenen. 1855 depremi var Bursa'da, 'Küçük kıyamet' olarak adlandırdığımız. İstanbul'un küçük kıyameti ile Bursa'nın küçük kıyameti arasında olan depremler bunlar. Hiçbiri birbirini etkileyen ve tetikleyen depremler değil ama hepsi bir bütünün parçası. Yani Kuzey Anadolu fay hattının kollarının segmentlerinin üzerinde olan depremler bunlar. Bunlar zaten bilinen ve aktif olan faylar. Bunlar deprem potansiyeli olan faylar ve buralarda olan ve beklenen depremler var."

UYARICI NİTELİKTEYDİ

Er, son zamanlarda meydana gelen depremlerin uyarıcı nitelikte olduğunu vurgulayarak, "Her 3-3,5 veya 4 büyüklüğündeki depremler 'Ben buradayım, diriyim ve aktifim. Deprem üretme potansiyelim var' demek istiyor. Biz de bunu böyle okumalıyız ve buna göre önlemlerimizi almalıyız. Bu bir doğa olayı. Doğal afet olmadı şu anda çok şükür. Bursa'da 3 büyüklüğündeki deprem insanlarda korkuya sebep oldu. İnsanlar korkup dışarıya çıktılar. Bu deprem Japonya'da olsa kimse haber dahi yapmaz, olay dahi olmaz. Herkes işine devam eder ama biz 3 büyüklüğündeki bir depremde korkuyorsak demek ki gerekli önlem ve tedbirleri almıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.




Yorumlar