Anasayfa /  Güncel

Ankara Tren Kazasında ölenlerin isimleri açıklandı - Son dakika Ankara YHT Kazası

Ankara'daki tren kazasında ölenlerin isimleri açıklandı. YHT Ankara- Konya treni kaza yaptı. Ankara Tren Kazasında ölenlerin isimleri açıklandı - Son dakika Ankara YHT Kazası haberi burada.

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2018 11:08

Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in üst geçide çarpması sonucu iki vagonu devrildi. Kaza sonucunda 4 ölü ve 45 yaralı olduğu belirtildi. Vatandaşlar ise detayları araştırıyor. Ankara tren kazasında yaşamını yitirenlerin kimler olduğunu merak ediliyor.



ANKARA TREN KAZASI - GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ





Ankara tren kazasında ölenlerin isimleri açıklandı mı? Kaç kişi öldü?  Sabah 6:30 sıralarında meydana gelen Ankara tren kazasından sonra vatandaşlar YHT yaralıların isimlerini ve kaç kişinin öldüğünü merak ediyor. 13 Aralık Perşembe sabahı Yüksek Hızlı Tren'in Ankara Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda üst geçide çarpması sonucu iki vagonu devrildi. Son dakika haberlerinden sonra Ankara tren kazasında ölenlerin isimleri, kaç kişi öldüğü ve YHT yaralıların isimleri gündeme geldi. Ankara Valisi tren kazasında  4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 43 kişişninde yaralı olduğunu açıkladı. İşte Ankara tren kazasında ölenlerinin ve yaralananların isimleri ve kimlikleri...

ANKARA TREN KAZASINDA ÖLENLERİN İSİMLERİ

Ankara tren kazasında ölenlerin isimleri, Kaç kişi öldüğü ve  YHT yaralıların isimleri açıklandıkça haberimizde olacak. Yüksek Hızlı Tren'in Ankara Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonu yakınlarında kaza yaptı. Kaza sonucu 4 kişi hayatını kaybetti ve 43 yaralı bulunuyor.

13 Aralık sabah saatlerinde Ankara YHT Garı'ndan Konya yönüne hareket eden YHT, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda henüz belirlenemeyen bir nedenle raydan çıkarak üst geçidin ayağına çarptı. Kaza sonrası üst geçidin bir kısmı iki vagonun üstüne göçerken bazı vagonlar da devrildi.

Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu.

Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edilirken olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ölü ve yaralıların isimleri henüz belli değil. Ama açıklandığı zaman sitemizde olacak.

KONTROLÖR KILAVUZ TREN NEDİR?

Kontrolör kılavuz tren, tren yolunda kontrolü sağlayan, rayların kullanım durumu ile seferlerin yapımının uygun olup olmadığını kontrol eden tren olarak biliniyor. Kaza anında muhtemelen o bölgede buzlanma ve diğer kontrolleri yapmak için bulunuyordu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yüksek Hızlı Tren banliyö treniyle çarpıştı" denildi. Ulaştırma Bakanlığı açıkladı: YHT kontrol lokomotifine çarptı. Bölgede incelemerde bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şahin, "06.30'da Ankara'dan Konya'ya hareket eden YHT ile aynı yolda bulunan kontrolör kılavuz trene çarparak kaza yaptı. 43 Yaralı var. Malesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ekiplerimiz çalışmayı sürdürüyor. Umudumuz bu sayının artmaması. Hem UMKE hem AFAD ekiplerimiz teknik bir şekilde ve hassasiyet ile çalışıyor. Detaylı bilgiler bize ulaştıkça, biz de sizlerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

YHT'DE HASAR BÜYÜK AÇIKLAMASI

Ankara şehir içi taşımacılığı yapan banliyö tren ile YHT'nin, Yenimahalle Türk Traktör Fabrikası yakınında bulunan Marşandiz İstasyonu'nda çarpışması sonucunda, YHT'nin birçok vagonu göçük altında kaldı. YHT'nin vagonları kullanılamaz hale geldi. Yaralılar çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. Kaza sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti.

 ULAŞTIRMA BAKANI TREN KAZASININ OLDUĞU YERİNDE

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, kaza yerine ulaşarak incelemelerde bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.


Yorumlar