Anasayfa /  Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi hepsini iptal etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek döneminde spor kulüplerine ücretsiz tahsis edilen tesislerin sözleşmelerinin tamamını iptal etti. Kararda Yenikent'teki Osmanlı Stadı da var.

Abone ol
Abone ol 12 Eylül 2018 00:41

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, "25 yıllığına bedelsiz" olarak spor kulübü derneklerine tahsis edilen tesislerin sözleşmelerini iptal etti. Kararda, Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’ne tahsis edilen Yenikent’teki Osmanlı Stadı da var.

Eylül ayı olağan toplantısının ilk oturumunu önceki gün gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, spor tesisleriyle ilgili Başkanlık yazısını görüştü. Başkanlık yazısında, tesislerin işletme haklarının ortak proje gerçekleştirilmek üzere, 25 yıllığına bedelsiz olarak derneklere verildiği ve bu doğrultuda protokol hazırlandığı belirtildi. Başkanlık yazısında, yeni alınacak kararla, bu protokollerin iptal edilmesi talep edildi.

GEREKÇE SAYIŞTAY KARARI

Yazıda iptale gerekçe olarak; 2 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Sayıştay Kararı ile 2017 yılında Sayıştay denetçilerinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yaptıkları denetim sonrasında hazırladığı rapordaki ‘Spor tesislerinin spor kulübü derneklerine ihale edilmeden ortak proje gerçekleştirilmek üzere devredilemeyeceği, Kamu İhale Kurumu (KİK) hükümlerine göre ihale edilmesi’ yönündeki tespitleri gösterildi. 

OSMANLI STADI DA İPTAL EDİLDİ

Tüm partilerin oy birliğiyle alınan karara göre, protokolleri iptal edilen tesisler ile önceden verilen dernekler şöyle:

Bugsaş’a verilen OSTİM Stadı.

Keçiörengücü’ne verilen Keçiören Aktepe Stadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’ne verilen Yenikent Osmanlı Stadı.

Mamak Kültür Araştırma ve Gençlik Spor Kulübü Derneği’ne verilen Keçiören Gökçek Parkı içerisindeki halı saha.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’ne verilen Sincan Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki kapalı spor salonu ve tesis.

Osmanlı Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’ne verilen Çukurambar’da bulunan parktaki halı saha ve idari bina. 

Ankara Okçuluk İhtisas Spor Kulübü’ne verilen Çankaya’daki alan.


Yorumlar