Anasayfa /  Güncel

Akif Hamzaçebi neden istifa etti ? CHP'de Akif Hamzaçebi istifa sebebi açıklandı

Mehmet Akif Hamzaçebi'nin CHP Genel Sekreterliği'nden istifa etmesinde, İstanbul'daki adaylarla ilgili önerilerinin hayata geçmemesinin etkili olduğu ifade ediliyor. Asıl kriz de Maltepe adayı Ali Kılıç'tan çıktı.

Abone ol
Abone ol 08 Şubat 2019 17:35

CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, dün parti yönetimindeki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Hamzaçebi, kişisel Twitter hesabında yayınladığı mesajla CHP içindeki aday kavgasının dışavurumunu da yaptı. İstifanın perde arkasına ilişkin bilgiler ise bugün ortaya çıktı.

Hamzaçebi'nin bir süredir yakın çevresine, yerel seçim sürecinde 'yok sayıldığını' ve 'dışlandığını' aktardığı ileri sürülüyor. Hamzaçebi'nin dün CHP'nin 16 adayın açıklanmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştüğü ve kararını ilettiği öğrenildi. Hamzaçebi'nin; Küçükçekmece, Ataşehir, Maltepe ve Kadıköy adaylarına karşı olduğu ancak beklentilerinin karşılık bulmadığı ifade ediliyor.

ALİ KILIÇ İSMİ BARDAĞI TAŞIRDI

Mehmet Akif Hamzaçebi'nin istifasında, hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları bulunan Ali Kılıç'ın yeniden Maltepe Belediye Başkan adayı gösterilmesi büyük rol oynadı. Hamzaçebi'nin söz konusu adaylığa tepki gösterdiği belirtildi. Hamzaçebi'nin, Kılıç'ın yerine Ercan Köymen'i Maltepe Belediye Başkanlığı'na aday göstermek istediği, bu nedenle CHP MYK'da restleşmeler yaşandığı ifade edildi.

KIRGINDI...

Hamzaçebi'nin ayrıca, İstanbul'daki belediye meclis üyelikleri adayları belirlenirken görüşünün alınmadığı gerekçesiyle de 'kırgın' olduğu kaydediliyor.

Mehmet Akif Hamzaçebi@Akif_Hamzacebi



12 Şubat 2018 tarihinden bu yana onurla yürüttüğüm CHP Genel Sekreterliği görevinden ayrılmış bulunuyorum. Bundan sonraki süreçte de CHP olarak Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe taşıma mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

1.842

17:36 - 7 Şub 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik




870 kişi bunun hakkında konuşuyor





MALTEPE İSYANİ 

CHP içinde yolsuzluk iddiaları olan Ali Kılıç'ın adaylığı hayli baş ağrıtacak görünüyor. Bir grup CHP'li de "Temiz toplum, temiz siyaset" sloganıyla bugün saat 11.00'de Maltepe'den Ankara'ya yürüyüş başlatacak.

GÜRSEL TEKİN'DEN İMALI MESAJ

CHP'li Gürsel Tekin'in de sosyal medyadan "Siyasette, sokakta çalışma yaparken, aday belirlerken, kampanya yürütürken en önemli unsur demokratik ilkelere uymak ve halkın sesine kulak vermektir. Süreçle ilgili değerlendirmemi pazartesi günü paylaşacağım" demesi dikkat çekti.


Yorumlar