Anasayfa /  Güncel

Afrin'de gece yarısı harekatıi!..Jetler yeniden havalandı!

Zeytin Dalı Harekatı’nda 20 gün geride kalırken, TSK gece yarısı Afrin’e hava operasyonu düzenledi. Bafilun Dağı’nın da aralarında bulunduğu 6 hedef vuruldu. Çatışmalar Raco bölgesi ve Şiltah Köyü’nde yoğunlaştı. Harekâtın başından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1028 oldu

Abone ol
Abone ol 09 Şubat 2018 08:37

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerince yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda 20’nci gün geride kalırken, Afrin’deki PYD/PKK’ya ait hedeflere gece yarısı hava harekâtı başlatıldı.

Gazete Habertürk'ten Nurcan Kilis'in haberine göre TSK ve ÖSO kontrolündeki Burseya Dağı’nın güneybatısındaki Bafilun Dağı’nın da aralarında bulunduğu en az 6 hedef vuruldu.

Rusya’nın, Suriye’nin İdlib kentinde SU-25 uçağının düşürülmesinin ardından üslerinin, uçaklarının ve askerlerinin güvenliğini sağlamak için bazı teknik düzenlemeler yaptığı, bu nedenle hava sahasının geçici süreyle kullanılamadığı belirtilmişti. Teknik çalışmaların bitmesiyle birlikte hava sahasının tekrar açıldığı ifade edildi.

RACO’DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA 

Afrin’in batısındaki Raco bölgesi ve kuzeyindeki Şiltah Köyü çevresinde de dün yoğun çatışmalar yaşandı. Burseya ve Darmık dağları arasındaki bölgede, 5 Türk askeri ve 5 ÖSO mensubu yaralandı. Yaralılar Kilis’te tedavi altına alındı. Gün boyunca Raco ve Cinderes’teki terör örgütü PKK/ PYD’nin mevzileri tank ve obüslerle vuruldu. İHA’lar gece-gündüz PYD mevzilerini izledi. TSK ve ÖSO’nun, temizlediği köylerde gözlem noktası ve üs kurarak planlı bir şekilde ilerlediği bildirildi. Askerlerin her ihtiyacının karşılandığı ve morallerin yüksek olduğu öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada ise “8 Şubat 2018’de, 29 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1028 olmuştur” denildi.

ABD’Lİ VE PARALI ASKERLER

Öte yandan, Cinderes ve Raco çevresindeki teröristlerin Afrin merkezden yönetildiği belirtildi. Yerel kaynaklar, Afrin merkezde görülen ABD’li ve paralı askerlerin, telsiz ve GPS özelliği olan cihazlarla iletişim kurarak teröristlerle haberleşme sağladığını bildirdi. PKK/PYD’nin, casus oldukları gerekçesiyle çok sayıda kişiyi Tel Rifat’taki cezaevine kapattığı öğrenildi.

PKK/PYD’li teröristlerin vur-kaç taktiğine karşı birlikler ağır ve temkinli ilerlerken, harekâta katılan ÖSO komutanlarından Murat Kutanis operasyonun sivillere zarar vermemek adına hassasiyetle yürütüldüğünü anlattı. Kutanis, “Bu mücadeleyi şanlı bayrağımızı Kandil’e dikerek noktalayacağız” dedi.

ÖSO’ya ilişkin eleştirilere üzüldüğünü dile getiren Kutanis, “ÖSO terör örgütü değildir. Kimsenin ÖSO üzerinden TSK’yı, devletimizi ve Cumhurbaşkanı’mızı yıpratmasına da izin veremeyiz” ifadesini kullandı.


Yorumlar