Anasayfa /  Güncel

Abdulbasit artık yürüyebilecek

Suriye'nin İdlib kentinde 7 ay önce düzenlenen hava saldırısında iki bacağını da kaybeden 10 yaşındaki Abdulbasit Alsattuf, yeni protez bacakları sayesinde artık yürüyebilecek.

Abone ol
Abone ol 30 Eylül 2017 20:36

Suriye rejimi tarafından İdlib’te düzenlenen hava saldırısı sonucu 10 yaşındaki Abdulbasit Alsattuf, iki bacağını da kaybetmişti. Yaklaşık 7 ay önce İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Hatay’ın Kumlu ilçesine getirilen Abdulbasit’in ‘baba beni ayağa kaldır’ çağrısına karşılık geldi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde İHH, Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) ve Kuveyt Zekat House kurumunun işbirliğiyle kurulan Ortez Protez Merkezi’nde Abdulbasit’e iki adet protez bacak takıldı. Protezlerin sponsorluğunu Kuveyt merkezli Zekat House kurumu üstlendi. Abdulbasit Alsattuf, "Bacaklarımı kaybettiğim gün babama beni ayağa kaldırmasını söylemiştim. O gün ayağa kalkamadım. Sonra babam ile Türkiye’ye yerleştik. Suriye’den çıkarken ve Türkiye’de yaşarken İHH hep yanımızdaydı. Aylar sonra babamdan istediğim şey gerçekleşti. Şimdi kendi başıma yürüyebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bana destek olan Zekat House kurumuna, AID ve İHH’ya çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun ise Abdulbasit’in protez bacaklarına kavuştuğu için mutlu olduklarını söyledi. Tosun, "Şubat ayında rejim tarafından düzenlenen hava saldırısında Abdulbasit iki bacağını da kaybetmişti. Girişimlerimiz sonucu Abdulbasit’i ve ailesini Türkiye’ye getirdik. Abdulbasit’in tekrar yürüyebilmesi için ciddi bir tedavi süreci yaşandı. Bugün tedaviler sonucunda Abdülbasit’e protez bacaklarını teslim ettik. Birkaç gün içerisinde tek başına yürümeye başlayabilecek" dedi.


Yorumlar