Anasayfa /  Güncel

8 şiddetinde deprem açıklaması deprem bilimcisi Frank Hoogerbeets kimdir?

Frank Hoogerbeets'in açıklamaları ile diken üstünde. Ünlü deprem bilimci Frank Hoogerbeets'in iddiasına göre bugün yani 21 Şubat'ta 8 şiddetinde deprem olacak. Günler öncesinden Çanakkale depreminin de sinyallerini verdi.

Abone ol
Abone ol 21 Şubat 2019 16:20

Frank Hoogerbeets'in açıklamaları ile diken üstünde. Ünlü deprem bilimci Frank Hoogerbeets'in iddiasına göre bugün yani 21 Şubat'ta 8 şiddetinde deprem olacak. Günler öncesinden Çanakkale depreminin de sinyallerini verdi.

Bugün deprem olacak mı, 21 Şubat deprem bilimcisi Frank Hoogerbeets'in deprem açıklaması doğru mu araştırması vatandaşların gündeminde. Dün akşam Çanakkale'de meydana gelen depremi de bilen deprem kahini Frank Hoogerbeets'in iddiasına göre bugün en az 8 şiddetinde deprem olacak. Sosyal medyada da büyük yankı uyandıran bu iddia vatandaşları huzursuz etti. Dünya basınında da yer eden deprem açıklamasının ardından uzmanlar ise hiçbir deprem önceden bilinemez, bu mümkün değil açıklamasını yaptı. 

ÇANAKKALE DEPREMİNİ BİLDİ İDDİASI: Çanakkale'deki deprem İstanbul dahil bir çok ilde hissedildi. Yaşanan son deprem Frank Hoogerbeets'in günler öncesi duyurduğu deprem tahminini akıllara getirdi. Tüm dünya medyasında geniş yer bulan iddiaya göre mega depremin kesin tarihi yarın yani 21 Şubat. Hoogerbeets'in tedirgin eden bir diğer iddiası ise depremin büyüklüğünün en az 8 olacağı yönünde...

Türkiye bir kez daha depremin soğuk yüzüyle yüzleşti! Çanakkale'de meydana gelen ve 5 şiddetinde olduğu açıklanan deprem, Frank Hoogerbeets'in günler öncesi duyurduğu deprem tahminini akıllara getirdi.

DEPREMİN ŞİDDETİ EN AZ 8 ŞİDDETİNDE OLACAK: Frank Hoogerbeets adlı bir kişi, yönettiği “Yeni-çağ deprem tahminleme” sitesi Ditrianum’da yaptığı tahminde, çok büyük bir deprem yaşanacağını söyledi. Bu depremde yer kabuğu yarılacak ve en az 8 şiddetinde bir deprem olacağını ileri sürdü.

Hoogerbeets, şubat ayında gezegen hizalanması yaşanacağını ve bunun etkilerinin Dünya için korkunç olacağını söylemişti. Hoogerbeets yaptığı açıklamalarda 13 Şubat'ta aynı düzlemde konumlanacak olan Mars, Uranüs ve Neptün'ün hareketleri Dünya'yı sarsacaktı.

Hoogerbeets özellikle şubat ayının son iki haftasına dikkat çekmişti. Tahmininden son derece emin olduğunu söyleyen Hoogerbeets bu defa mega deprem için net tarihi verdi.

Hoogerbeets 21 Şubat Perşembe günü 8'den daha büyük bir depremin yaşanacağını öne sürdü. Yeni nesil deprem tahmincisinin internet sitesinde yer verdiği bilgilere göre 17 ve 21 Şubat tarihleri arasında 7, 8 ya da daha büyük bir depremin meydana gelebileceğine dikkat çekildi.

19 ve 21 Şubat tarihleri kritik günler olarak bildirildi.

Üç yıldır yoğun gözlemler yaptığını söyleyen Hoogerbets tahminini Güneş Sistemi Geometri Endeksi'ne dayandırıyor. Hoogerbets, gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü iddia ediyor.

Hoogerbets'in iddiaları son derece ilgi çekici olsa da birçok uzman depremlerin önceden tahmin edilmesinin olanaksız olduğunu söylüyor. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığını vurguluyor.

Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman öncü şokların yaşandığını belirtiyor.

Deprem tahmini yapan Frank Hoogerbeets kimdir, Ditrianum sitesi nedir?

Web sitesinde yazan Frank Hoogerbeets, gezegenlerin bu olağanüstü konumunun büyük sismik aktiviteyi tetikleyebileceğini söyledi ve uyarı yaptı.Hoogerbeets, Venüs ve Uranüs'ün çekim kuvveti sonucu Dünya'nın tektonik plakalarının hareket edebileceğini ve bu yüzden richter ölçeğine göre neredeyse 9 büyüklüğünde depremin olabileceğini açıkladı.Hoogerbeets, Venüs ve Uranüs'ün çekim kuvveti sonucu Dünya'nın tektonik plakalarının hareket edebileceğini ve bu yüzden richter ölçeğine göre neredeyse 9 büyüklüğünde depremin olabileceğini açıkladı.

Frank Hoogerbeets aslında şarkıcı ve söz yazarı. Aynı zamanda uzay bilimiyle ilgilenen birisi.

2002 yılında Ditrianum adlı siteyi kurmuştur. Evlidir.


Yorumlar