Anasayfa /  Güncel

57 kişi bodrumda zincirlenmiş halde bulundu

İstanbul'dan ajanslar bugün korkunç bir haber geçti. İstanbul’da 57 Pakistanlı mültecinin zincirlenerek alıkonulduğu ortaya çıktı. İşkencenin fotoğrafları ortaya çıkarken ‘Havala' işkencesi yapılan Pakistanlı göçmenler, zincirlerinden kurtarılarak emniyete götürüldü.

Abone ol
Abone ol 27 Kasım 2017 23:24

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde bir evin bodrum katında elleri ve ayaklarından zincirlenerek zorla alıkonulan 57 Pakistanlı mülteci, düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Pakistanlı 3 insan kaçakçısının gözaltına alındığı olayın arkasında “havala” çıktı. İşkenceye uğrayan mültecilerin zincirlenmiş anlarına ait fotoğraflar ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre insan tacirleri, tamamı Pakistan uyruklu 57 mülteciyi Yunanistan ve İtalya'ya götürme vaadiyle kandırarak Türkiye'ye getirdi. İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde bir evin bodrum katında elleri ve ayaklarından zincirlenerek zorla alıkonulan 57 Pakistanlı mülteci, dün gece düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

resimid_4265237

İddiaya göre Pakistanlı insan kaçakçısı 3 şüpheli, 57 Pakistanlı ile kişi başı 10 bin € karşılığında Avrupa'ya götürmek için anlaştı. İnsan tacirleri, mültecileri Arnavutköy'deki bir binanın bodrumuna götürüp şahısları zincirlerle bağladılar. Kaçakçılar, yaptıkları anlaşma gereği Avrupa'ya götürülecek mültecilerin ailelerine paraları Avrupa'daki bağlantılarına teslim etmeleri için baskı yapıldı.

Bu sırada çıkan gürültüden rahatsız olan mahalle sakinleri, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen ekipler, bir binanın bodrumda elleri ve ayaklarından zincirlenmiş onlarca insanla karşılaştı.

resimid_4265236

Pakistan uyruklu 57 kişi kurtarılırken, göçmen kaçakçısı 3 Pakistanlı da yakalanarak gözaltına alındı. Kaçak göçmenlerin 10 bin € karşılığında Yunanistan ve İtalya’ya gitmek için anlaştıkları anlaşıldı. Şebekenin paralarını almadan yakalandıkları öğrenildi.

‘HAWALA’ YÖNTEMİ NEDİR?

Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü ekipleri, şebekenin alternatif havale sistemi olarak bilenen ‘Hawala’ adlı bir ödeme sistemi kullandığını belirledi. ‘Hawala’ adlı bu sistemde 2 aşamalı doğrulama yapılıyor. Birinci aşaması parayı yatırıp kod almak, ikinci aşaması ise gitmek istediği ülkeye varınca kendilerini karşılayan şebeke üyesine parayı yatırdığı ofiste kendisine verilen kodu vermesi üzerine şebeke üyeleri bu kodla banka gibi çalışan ofislere giderek parasını tahsil ediyor. 


Yorumlar