Anasayfa /  Güncel

2019 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS TYT AYT sınav sonuçları 2019

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı aratılmaya başladı. Sınava giren milyonlarca öğrenci YKS ne zaman açıklanacak? YKS 2019 sonuçları ne zaman açıklanır? sorularına yanıt arıyor.

Abone ol
Abone ol 29 Haziran 2019 14:07

2019 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Binlerce üniversite adayı genç tarafından merak ediliyor. 15-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS’ye 2,5 milyon öğrenci katılım gösterdi. 3 oturumdan oluşan sınavda birinci oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT), üçüncü oturum ise Yabancı Dil Testi (YDT) oldu. Birinci oturuma sınava giren öğrencilerin tamamının katılması zorunludur. Birinci oturumda yeterli puanı alan öğrenciler ikinci ve üçüncü oturuma girmeye hak kazanıyor. YKS sonuçlarının açıklanması da tercih yapmayı bekleyen heyecanlı öğrenciler için büyük önem taşıyor. Peki, YKS 2019 ne zaman açıklanacak?

YKS 2019 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS- TYT- AYT- YDT) sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar ÖSYM’nin resmi sitesinden sorgulanacak.

2019 - YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ÜNİVERSİTE SINAVI SONUÇLARU NASIL DUYURULACAK?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

 Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı

 TYT puanı ve başarı sırası

 varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları

 Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAKTIR?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir.


Yorumlar