Anasayfa /  Güncel

2019 PÖH Alımı için Başvurular Alınacak Mı? Soylu'nun Açıkladığı Polis Alımında PÖH Başvurusu Kabul Edilecek Mi?

çişleri Bakanı Süleyman Soylu Polis Özel Harekat (PÖH) alımları ile ilgili olarak önemli ifadeler içeren bir açıklamada bulunmuştu. Polis olma, özellikler Özel Harekat Polisi olma hayali kuran binlerce gencimiz bu açıklamaları dikkatle takip etti.

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2019 14:16

Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü 'nde düzenlenen programda konuşan Süleyman Soylu 24. dönem POMEM polis alımlarının nihayetinde 25. dönem için POMEM duyurularının yayınlanmayacağını başlayacağını ifade ederken, polis adayları yapılacak olan POMEM alımlarının PÖH kapsamında olup olmayacağını merak ediyor. 2019 yılı PÖH alımında son gelişmeler neler? İşte detaylar...



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir panelde; katılımcıların sorularını yanıtladı. Burada kendisine yöneltilen 2019 pöh alımı olacak mı sorusuna da yanıt veren İçişleri Bakanı Soylu, bu soruları sevdiğini ifade etti. Açıklamasında 2019 yılı pöh alımları için net bir sayı bildirmenin ya da 10 bin kişilik bir alım yapılmasının şuanki ihtiyaçlar göz önüne alındığında kolay olmadığını, mevcut ihtiyaçlardan ziyade hesaplamaların da net yapılması gerektiğini ifade ederek; çalışmalar yapıldığında kamuoyuna aktarılacağını vurguladı.





Geçtiğimiz aylar itibariyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamalarda, polis alımlarına ve PÖH alımlarına yönelik ifadeler yer almıştı. Polis Özel Harekât bünyesinde yaklaşık olarak 23.500 personeli olduğunu belirterek şu anda yeni alımlar için gerek olmadığını söyledi. PÖH birimine alınan personeller sadece PMYO ve POMEM adayları arasından yapılmaktadır. Dolayısı ile PÖH olmak isteyen kişilerin bu iki okuldan birisinden başarılı bir şekilde mezun olması gerekmektedir.



Açıklamasında "Polis özel harekat ile Jandarma özel harekat ve TSK'daki özel kuvvetler, en zorlu işler bu branşlardaki personellerde. Şuan zannediyorum 23 bin 500  civarında bir polis özel harekatımız var. Ve bu rakam esas itibariyle bize yeterli bir rakam. Ancak arkadaşlarımız şimdi bir ihtiyaç analizi yapıyorlar. Ama bizim bir 10 bin civarında yeniden bir polis özel harekat alımı planlaması yapmamız , kadrolarımız açısından çok kolay değil. Ama sözüm var, ilk planlama yaptığımız zaman kızlarımızdan da alım yapacağız. Onun için bu uygun alımı yapacağımız zamana kadar polisliğe müracaat edip oradan özel harekata geçmek isteyenlere bir fırsat veriyoruz." şeklinde ifadelere yer verdi.



2019 yılında PÖH alımı olup olmayacağı konusunda kesin bir bilgi yok. Ancak önümüzdeki yıl 35 bin polis alımı yapılacak. PAEM ile POMEM 'i düştüğümüzde POMEM alımı için 30 binlik alım kalıyor. Bu alımda da 20 bin polis memuru , 10 bin PÖH alımı olması bekleniyor.

 



PÖH YAŞ ŞARTI KAÇTIR?



18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler.





2017 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1990 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.





2018 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1991 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

 



PÖH NASIL OLUNUR?



Öncelikle polis olabilmek için Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO'na katılmanız gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan kimseler alım olduğu sürece PMYO okuyabilmektedir. Daha sonra ise aynı tıpta olduğu gibi polislik mesleğinde de branş seçebilir ve o alana yönelebilirsiniz. Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. PMYO öğrencisi iken seçiminizi özel harekat polisi olmak istiyorum şeklinde yapabilir ya da kadrodayken ve başka bir birimde görev yapmakta iken gerekli şartları sağlamanız durumunda müracaatınızı polis özel harekat olmak istiyorum şeklinde belirtmeniz durumlarında özel harekatçı olabilirsiniz. Peki ama nasıl? Öncelikle 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile özel harekat polisi olma şartlarında bazı değişikliklere gidildiğini belirtmek isteriz.


Yorumlar