Anasayfa /  Güncel

2019 bekçi alımı başvuru şartları neler? Bekçi alımı başvurusu nasıl yapılır?

Sokak güvenliği için bekçi olmak isteyen binlerce vatandaş, 2019 yılı için yeni bekçi alımları için başvuru tarihinin ve şartlarının açıklanmasını büyük bir heyecanla bekliyordu ve beklenen tarihler açıklandı. Bekçi alımı başvuruları öncesi şartlar neler?

Abone ol
Abone ol 21 Mart 2019 14:19

Sokak güvenliği için bekçi olmak isteyen binlerce vatandaş, 2019 yılı için yeni bekçi alımları için başvuru tarihinin ve şartlarının açıklanmasını büyük bir heyecanla bekliyordu ve beklenen tarihler açıklandı. Bekçi alımı başvuruları öncesi şartlar neler?

Bekçi alımı başvuruları e Devlet üzerinden yapılmaya başlandı ve birçok kişi detayları merakla araştırıyor. Başvurularını doğru bir şekilde gerçekleştirmek isteyen bekçi adayları, kılavuzu inceliyor. Bekçi alımı için adaylar, müracaatlarını Polis Akademisi internet sitesi (Pa.edu.tr) aracılığıyla yayımlanacak ekran üzerinden gerçekleştirecek. EGM yaptığı duyuru ile bekçi alımı başvurularının nasıl yapılacağını ve bekçilik başvuru şartlarını açıkladı. Bekçilik alımı için şartları karşılayan adaylar 18 Mart – 01 Nisan arasında başvurularını gerçekleştirilebilecek. Peki, bekçi alımı başvuru şartları neler, bekçi alımında yaş sınırı var mı?

BEKÇİ BAŞVURULARI NASIL YAPILABİLECEK?

Adaylar, 18 Mart-01 Nisan 2019 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU EKRANI

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU DETAYLARI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) 8 bin bekçi alımı yapılacağını duyurması ardından gözler başvurularla ilgili detaylara çevrildi. Merakla beklenen bekçi alımı başvuru süreci 18 Mart itibariyle başlatıldı.

Başvuru için Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden duyurulan sayfa aracılığıyla E-Devlet sayfasına yönlendirilecek olan adaylar, TC Kimlik Numarası ve E-Devlet şifreleriyle giriş yaptıktan sonra ön başvurularını gerçekleştirmiş olacak.

Ön başvurular, 18 Mart- 1 Nisan aralığında gerçekleştirilebilecek. Ankara ve İstanbul için açılan 2019/2. Dönem Çarşı Ve Mahalle Bekçiliği başvurusu ise ayrı bir sayfa üzerinden yapılacak.

bekçi alımı sözcü ile ilgili görsel sonucu

BEKÇİLİK SINAV ÜCRETİ NE KADAR? HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 130 tl yatıracaklar. 18/03/2019 saat 09:00'dan 01/04/2019 saat 17:00'ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.

b) Sadece Halkbank şubelerinden, ATM'lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. (İnternet Bankacılığından ücret yatıran adaylar dekont çıktısı almaları gerekmektedir.)

c) Adaylardan başvuru esnasında istenen belgeler kapsamında “sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu” istenildiğinden ADAYLARIN SINAV ÜCRETİNİ YATIRIRKEN KENDİ ADINA KENDİ T.C. KİMLİK NUMARASI İLE BİRLİKTE, “ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİ GİRİŞ SINAVI” için ücret yatırdıklarını belirterek sınav ücretini yatırmalarını ve alınan dekontu şahsen başvuru esnasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.


Yorumlar