Anasayfa /  Güncel

15 Temmuz’un kritik ismi bu evde yakalandı

GEÇEN yıl 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Ankara'da çeşitli yerleri bombalayan pilotları yönlendiren eski pilot yarbay Özcan Karacan'ın, memleketi Antalya'da bir apartmanın giriş katında saklandığı ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 17 Ağustos 2017 21:28

Karacan'ın kendisini rehber olarak tanıttığı, akrabalarına dahi izini belli etmediği belirlendi.

Darbe girişiminin olduğu gece Kara Havacılık Alayı Komutanlığı'ndan havalanarak gece boyunca Ankara'da TBMM ve çeşitli yerleri bombalayan pilotları yönlendiren 'Yurtta Sulh Konseyi' üyesi Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli eski pilot yarbay Özcan Karacan, salı günü Antalya'nın Kepez İlçesi'nde gözaltına alındı. 13 aydan bu yana firari olan Özcan Karacan'ın, Fabrikalar Mahallesi 3026 Sokak'taki bir apartmanın giriş katında kiraladığı dairede tek başına oturduğu belirlendi.



"ÜRKEK VE ÇEKİMSER BİR YANI VARDI"



Aynı binanın 3'üncü katında oturan Kerem Çiçek, Karacan'ın yaklaşık 4 aydan bu yana aynı dairede oturduğunu, sabah ve akşamları karşılaşıp selamlaştıklarını, şüphe çeken bir davranışını görmediğini söyledi. Karacan'ın yakalanmasına çok şaşırdığını belirten Çiçek, "Sabahları 'Günaydın', akşamları karşılaştığımızda da 'İyi akşamlar' derdi. Ürkek ve çekimser bir yanı vardı. Ama böyle olacağını düşünemiyordum" dedi. Karacan'ın yanına sık gelip gelen bir kadın da olduğunu aktaran Kerem Çiçek, başka kimseyi görmediğini belirtti.



Özcan Karacan'ın memleketi Antalya'da saklandığı dönemde, mahalledekilere turizm acentesinde rehber olarak çalıştığını söylediği, izini belli etmemek için Antalya'daki akrabalarıyla temas kurmadığı belirlendi. Karacan'ın, dikkat çekmemek için apartman aidatlarını düzenli ödediği tespit edildi.



ANKARA'YA GÖNDERİLDİ



Yakalandığında üzerinde sahte kimlik ve ehliyet bulunan, tanınmamak için saçını uzattığı, top sakal ve bıyık bıraktığı görülen, kot pantolon ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün fotoğrafı bulunan 'İstanbul' yazılı tişört giyen Özcan Karacan, bugün öğle saatlerinde Ankara'ya götürüldü. Karacan, Ankara'da devam eden Kara Havacılık Davası'nda hakim karşısına çıkarılacak.


Yorumlar