Anasayfa /  Güncel

1 Mayıs tüm yurtta kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm yurtta etkinliklerle kutlandı.İşte İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülke çapında kutlamalardan kareler...

Abone ol
Abone ol 01 Mayıs 2018 16:41

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm yurtta etkinliklerle kutlandı. İstanbul’daki kutlamaların adresi Maltepe’ydi. Maltepe Miting alanında toplanan kalabalık, İşçi Bayramını coşkuyla kutladı. Yasak olmasına rağmen Taksim’e yürümek isteyen grubaysa Beşiktaş’ta polis müdahale etti. Kısa süreli arbedenin ardından bazı eylemciler gözaltına alındı. Taksim Meydanı ise sakindi. Sakinliği fırsat bilen esnaf da top oynadı. Ankara’daki kutlamalar Anadolu Meydanında, İzmir’deki kutlamalar Gündoğdu Meydanında, Diyarbakır’daki kutlamalarsa İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirildi. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde İstanbul’daki kutlamaların adresi olan Maltepe miting alanında toplanan kalabalık havadan görüntülendi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle İstanbul’da Maltepe miting alanında kutlamalar yapılıyor. Gruplar üç koldan meydana gelirken, kalabalık meydanı doldurdu. Miting alanındaki kalabalık ise havadan görüntülendi. Görüntülerde kalabalığın meydanı doldurduğu, bazı grupların ise meydana gelmeye devam ettiği görülüyor. 

Maltepe miting alanında polis ile bir grup arasında gerginlik

Maltepe miting alanına giriş sırasında bir grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Giriş sırasında yaşanan yoğunluk nedeniyle arama noktalarında bir tartışma çıktı. Bunun üzerine polis bariyerleri daraltarak grubu geriye doğru çıkarttı. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından polis tekrar işçileri miting alanına almaya başladı.

Başkent’te 1 Mayıs kutlamalarında gerginlik 





Anadolu Meydanı’nda gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarında grupların miting alanına alınması sırasında bazı kişiler polisin, "pankartları sopalarla ve metal parçalarla içeri alamayız" uyarılarını dikkatte almayınca bir anlık gerginlik çıktı. Olay yerine hemen çevik kuvvet ekipleri geldi. Polis ekipleri, grubu sakinleştirdikten sonra pankartların bağlı olduğu sopaları aldı ve grubun alana girmesine müsaade etti. 

 Beşiktaş'ta polis müdahalesi havadan görüntülendi





Beşiktaş Meydanı'nda Halkın Kurtuluş Partisi'ne üye yaklaşık 25 kişilik bir grup Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Polis grubun önünü kesip izin vermedi. Bu sırada grup yürümekte ısrar edince polis müdahalesi geldi. Eylemciler polis tarafından gözaltına alınırken, o anlar havadan da görüntülendi. Görüntülerde polis ekipleri gruba doğru koşuyor. Yaşanan arbedenin ardından grup üyeleri gözaltına alınırken, polisin pankartları da toplaması havadan kaydediliyor. 

Gaziantep'te 1 Mayıs kutlamaları..

Gaziantep'te birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun destek verdiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlandı. Gaziantep Kırkayak Parkında toplanan kalabalık, müzikler eşliğinde 1 Mayıs’ı halaylar eşliğinde kutladı. Geniş güvenlik tedbirleri arasında gerçekleştirilen kutlamalar saat 11.00’de başladı. Kutlamalar olaysız bir şekilde sona erdi. 

Maltepe'de 1 Mayıs kutlamaları...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde İstanbul'daki kutlamaların adresi olan Maltepe miting alanında toplanan kalabalık havadan görüntülendi.





Kars’ta 1 Mayıs kutlamaları beklenen ilgiyi görmedi

Faik Bey Caddesi'nde Eğitim-Sen Kars Şubesi öncülüğünde toplanan vatandaşlar, ellerinde dövizlerle Ortakapı Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. 

TAKSİM'DE ÇELENK GERGİNLİĞİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı'nda yoğun güvenlik önlemleri devam ederken, Vatan Partisi üyesi bir grup Taksim Meydanı'na çelenk bırakmak istedi. Ancak polis gruba izin vermeyerek geri gönderdi.

KIRŞEHİR'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI

1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle Petrol-İş Sendikası tarafından sendika binası önünde toplanan bir gurup işçiye açıklamada bulundu. Petlas iş yeri baş temsilcisi Osman Aslan, işçi ve emekçi bayramını kutlayarak sözleşme arefesinde Petrol-İş Sendikası önünde buluştuklarını belirtti. Aslan, konuşmasında, "Bütün bölümlerde çalışan arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Sözleşme sürecinde 19 maddenin görüşmesi devam ediyor. Çoğu arkadaşımız sözleşme sürecinin aşamalarını merak etmekte bizlerde yasal sürecin işlemesini takip ediyoruz"dedi. 

AĞRI'DA 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLAMALARI

Ülke genelinde yapılan çeşitli etkinlerle kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Ağrı’da HAK-İŞ Konfederasyonu Ağrı Şubesi tarafından coşkuyla kutlandı.

HAKKARİ'DE HALAYLI ‘1 MAYIS' KUTLAMASI

Hakkari’de 1 Mayıs İşçi Bayramı davul zurna eşliğinde halaylar çekerek kutlandı.Mukaddes Akar Sokağında bulunan Belediye Halk Pazarı alanında KESK ve DİSK öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü renkli görüntülere sahne oldu. Ellerinde değişik sendikaların flamaları bulunan kalabalık, polis aramasından geçerek alana alındı. CHP ve HDP yetkililerinin de katıldığı program, yapılan konuşmalarla devam etti. 

 




Yorumlar