Anasayfa /  Güncel

Gültekin ailesinin avukatı: Pınar yakılırken hayattaymış

Pınar Gültekin davasında ailenin avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, Adli Tıp İhtisas Kurumu raporuna göre Pınar Gültekin'in henüz hayattayken yakıldığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 27 Eylül 2021 22:29

Muğla'da 1 yıl önce erkek arkadaşı tarafından vahşice öldürüldükten sonra varile konulup yakılan ve üzerine beton dökülen Pınar Gültekin'in davası devam ediyor.

Türkiye'nin yakından takip ettiği davanın 6’ncı duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya Pınar Gütekin’in babası Sıddık ve annesi Şefika Gültekin, haklarında suç delillerini gizlemekten iddianame hazırlanan cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın babası Selim Avcı, annesi Ayten Avcı ve iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan ve boşandığı eşi Eda Karügün katıldı.

KATİL PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Duruşmada katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın annesi, babası, babasının iş ortağı ve eski eşi sanık olarak dinlendi. 4 sanığın ifadelerinin ardından çapraz sorgulama yapıldı.

SEGBİS kanalıyla duruşmaya katılan sanık Cemal Metin Avcı, olayların bu şekilde gelişmesinden pişman olduğunu öne sürdü.

Sanıkların ifade ve çapraz sorgulamalarının ardından mahkeme heyeti ara karar için duruşmaya ara verdi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Açıklanan ara kararda İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun raporu ve ABD’ye cep telefonu Icloud için yazılan müzekkereye cevap geldiği belirtilerek, cevabın incelenmesi için için duruşmanın 1 Kasım tarihine ertelendiği belirtildi.

Mahkeme Cemal Metin Avcı'nun tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

"PINAR YAKILIRKEN HAYATTAYMIŞ"
Adli Tıp İhtisas Kurumu raporuna göre Pınar Gültekin'in henüz hayattayken yakıldığını belirten Avukat Koçoğlu, “Bugüne kadar raporlar iki şekildeydi. Hep veya diyordu. Yani boğma veya yakma diyordu. Fakat son gelen raporda veya ibaresi 've’ye dönmüş. Burada Pınar Gültekin’in katledilmesi sadece boğma değil, boğma ve aynı zamanda yakma. Yani aslında Pınar Gültekin öldürüldüğü zaman hayattaymış. Bununla ilgili de sanık müdafilerinin bir takım itirazları oldu. Bu rapor çok uygun değil, yeni rapor alınsın diye. Mahkeme de bunu reddetti” dedi.

Etiketler Pınar Gültekin
Yorumlar