Anasayfa /  Politika

Güçlendirilmiş parlamenter sistem çöp mü oldu?

Akşam Gazetesi Yazarı Mustafa Kartoğlu 'tarihi olay' diye tanıtımı yapılan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metnine imza atanların dahi inanmadığını yazdı.

Abone ol
Abone ol 04 Mart 2022 21:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 42 sayfalık Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnine imza attı.

 

6 muhalefet partisinin 28 Şubat'ın 25. yılında imzaladığı Mutabakat Metni her ne kadar fondaş medyada "tarihi olay" diye lanse edilmeye çalışılsa da içinde yerli ve milli olmaktan uzak mesajlar içeren maddeler vatandaşın gönlünde inandırıcı olmaktan çok uzak kaldı.

Akşam Gazetesi Yazarı Mustafa Kartoğlu metnin aslında imza atanlar içinde inandırıcılıktan uzak olduğunu, metni 6 partinin sitelerinde dahi bulmakta zorlandığını ifade ederek "Tarihi olay budur! İmza attığı metne inanmamak!" dedi.

Mustafa Kartoğlu'nun "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çöpe atılmış" başlıklı yazısında ilgili kısım şu şekilde;

CHP'nin 'liderliği'nde hazırlanan ve 6 partinin genel başkanının 'ıslak imza' attığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni, geçen hafta 'tarihi olay' diye açıklanmıştı ya.

Hani televizyonlarda canlı yayınlar yapılmış, müthiş, şahane, yüzyılın olayı vb gibi canlı yorumlar yapılmıştı ya gün boyunca...

Gazetelerde, tanıtımı izleyenlerin hayli uzun listesi yayınlanmıştı.

Sonra o listedekilerin alkışlı başlıklar taşıyan yazıları köşeleri süslemişti...

Ertesi gün Türkiye ve hatta dünya başka bir güne uyanacaktı...

Ben, önceki yazımda, cumhurbaşkanının nasıl seçileceği konusunun belirsiz bırakıldığını, bunun da metnin kalanını anlamsızlaştırdığını; ayrıca '1921 Anayasası'nın 'kapsayıcılığı' bağlamında 'bölgesel etnik siyasi özerkliğe' kapı açıldığını vurgulayarak eleştirmiştim.

Sonra merak ettim.

Kendileri, imza attıkları metne ne kadar inanıyorlar?

Bırakın bütün Türk Milleti'ni, kendi seçmenlerini ne kadar önemsiyorlar?

*
Hep bir ağızdan 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmamızı tamamladık ve milletimizle paylaştık' dedikleri için, 6 partinin internet sitesine baktım.

Metin, 28 Şubat'ta açıklanmıştı, ben dün baktım; yani üzerinden 3 gün geçti, bugün 4. gün...

Ama;

CHP'nin internet sitesinde YOK!

İYİ Parti'nin internet sitesinde YOK!

Demokrat Parti'nin internet sitesinde YOK!

Deva Partisi'nin sitesinde tanıtım haberinin sonuna pdf olarak eklenmiş.

SP'nin internet sitesinde 'dosya arşivi' sekmesine atılmış.

Sadece Gelecek Partisi sitesi manşetinden duyurmuş.

*
Tarihi olay budur!

İmza attığı metne inanmamak!

Yorumlar