Anasayfa /  Güncel

GSB Temizlik görevlisi alımı için kura çekimi ne zaman?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Temizlik görevlisi alımı için kura çekimi ne zaman? itenilen belgeler neler? Hepsi haberimizin detaylarında!

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 13 Ağustos 2022 16:03

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindekli eksikliği karşılamak üzere 1017 kişilik kadro ile Sürekli olarak Daimi, Engelli ve Eski Hükümlü personel alımı yapacağını bildirmişti. Bu kapsamda alımlar Türkiye geneli farklı şehirlerde gerçekleştirilecek. çok sayıda başvuru yaoılmış olup adaylar ilan hakkında olacakları merak ediyor. İlgili ilana başvuru yapmış olan adaylar hakkında detaylı bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

Rekor Sayıda Başvuru Bekleniyor!
Gençlik ve Spor Bakanlığı temizlik görevlisi alımı için 1017 kişilik kadro ayrılmıştı. Bu kapsamda başvurular İŞKUR bünyesinde yapılmakta olup Rekor sayıda başvuru beklenmektedir. 1017 kişilik temizlik görevlisi en KPSS şartı olmadığından ve en az lise mezunu personel alımı yapıldığından rekor saıda başvuru bekleniyor.

Nihai Listeler İŞKUR'da Hazırlanıyor!
Adaylar tarafından yapılan başvurular Türkiye İİş Kurumu tarafında incelemelere başlanıldı. Bu doğrultuda yapılacak inceleme sonucunda başvuru niteliklerini sağlayan adaylar sıralanarak İŞKUR tarafından bir Nihai liste hazırlanacak ve Kuruma teslim edilecektir.

Kura Çekimi Yapılacak!
Başvuru şartlarını sağlayıp başvuruda bulunmuş olan adaylar İŞKUR tarafından gençlik ve Spor Bakanlığına iletilecek olan Nihai liste ile Kura çekimi yapacaktır. Kura çekim işlemleri, 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü yapılacaktır. Kura çekim yeri ise henüz belirlenmemiş olan sonradan Bakanlık tarafından iletilecektir.

Sözlü Sınav Yapılacak!
Kura'da adı geçmiş olan adaylara sözlü sınav yapılacaktır. Sözlü sınav tarihi ve yeri Bakanlık tarafından sonara duyurulacaktır. Sözlü sınavda;

- Görevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri, (40 puan)

- Genel kültür, (40 puan)

- Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 puan)

- Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, (10 puan)

konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir.

Yorumlar