Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Green Card başvuru tarihleri açıklandı! Başvurular ne zaman?

Amerika Birleşik Devletleri'nde süresiz ikamet ve çalışma hakkı veren ve online olarak başvuru alan Green Card'a başvuru tarihleri açıklandı. İşte başvuru hakkında detaylar...

Abone ol
Abone ol 14 Eylül 2022 21:10

Her sene rekor sayıda başvuru yapılan Green Card yani Yeşil Kart, almayı hak kazananlara Amerika Birleşik Devletleri'nde süresiz yaşama ve çalışma imkanı tanıyor. Peki Amerika'nın kapılarını açan Green Card'a başvurular ne zaman yapılabilecek? 

İŞTE BEKLENEN TARİH

ABD Freetown Büyükelçiliği, DV2024 Green Card çekilişi başvurularının 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihlerinde alınacağını açıkladı. 

BAŞVURULAR NEREDEN ALINACAK?

Green Card başvuruları, yalnızca http://dvprogram.state.gov adlı web sitesi üzerinden alınıyor. 

GREEN CARD NEDİR?

Green Card veya resmî ismiyle Daimî İkametgâh Kartı, Birleşik Devletler Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası uyarınca Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı ikamet ve çalışma hakkını sağlayan ve bu hakkın verildiğine delil olması için verilen belgenin adıdır. 

Yeşil Karta sahip kişiler, 'Yasal Daimî İkamet sahibi'dir. 

Yeşil Kart sahipleri, Amerika Birleşik Devletleri'nde en az beş yıl devamlı bulunduklarını ve iyi ahlakî karaktere sahip olduklarını göstermek için hiç suç işlemediklerini belgelerle ispat ettikten sonra, ABD vatandaşlığına başvurma hakkına sahip olmuş olur. 18 yaşından küçük olan kişilere ise, en az bir ABD vatandaşı ebeveyne sahip olmak şartıyla vatandaşlık hakkı tanınır. 

ABD'de yaşamın kapılarını açan Green Card'a her sene çok sayıda insan başvurmaktadır. 

Yorumlar