Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Göztepe-Trabzonspor maçı özet ve golleri

Süper Lig'in 27. haftasında Göztepe sahasında Trabzonsporu ağırlıyor. Bu zorlu mücadeleden canlı anlatımını haberimizden takip edebilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 12 Haziran 2020 20:19

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Göztepe ile Trabzonspor İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda kozlarını paylaştı.

Bordo mavililer, zorlu mücadeleden 16. dakikada Anthony Nwakaeme, 52. dakikada penaltıdan Ekuban ve 84. dakikada Berkan Emir'in kendi kalesine attığı golle 3-1 galip ayrıldı. İzmir ekibinin tek sayısı 57. dakikada penaltıdan Alpaslan Öztürk'ten geldi. Bu sonuçla puanını 56 yapan Trabzonspor, zirve yarışını sürdürdü. Ligde 8. sırada bulunan Göztepe ise 37 puanda kaldı.

Karadeniz ekibinde 41. dakikada Brezilyalı futbolcu Guilherme, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Dakika 1: Hakem Zorbay Küçük'ün düdüğüyle karşılaşma Göztepe'nin vuruşuyla başlıyor.

Dakika 2: Trabzonspor, maçta ilk önemli bir fırsatı yakalayan taraf oldu. Sol kanattan ceza alanı içine giren Alexander Sörloth'dan topu alan Filip Novak, Alpaslan Öztürk'ten sıyrıldıktan sonra altıpas önünden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak açıyı çok iyi kapatan kaleci Beto mutlak bir golü çıkardı.

Dakika 5: Trabzonspor, bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı. Anthony Nwakaeme'nin sol kanattan ortasında Caleb Ekuban, altıpas önünden iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Beto soluna giden topu çok iyi çıkararak gole izin vermedi.

Dakika 6: Bu kez tehlikeyi yaratan taraf Göztepe oldu. Önündeki koridoru çok iyi değerlendiren Andre Castro, ceza yayı içinden sol ayağıyla yerden vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gitti.

Dakika 9: Halil Akbunar sağ çaprazdan ceza alanı içine topu yükseltti ancak kaleci Uğurcan Çakır rahat biçimde topa sahip oldu.

Dakika 16: Trabzonspor, Anthony Nwakaeme'nin golüyle maçta öne geçti. Sağ kanatta Guilherme ile verkaça giren Joao Pereira ceza alanı içine girdikten sonra arka direğe ortasını yaptı. Anthony Nwakaeme, o bölüme çok iyi hareketlenerek kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu: 1-0

Dakika 23: Rakiplerinden sıyrılarak sol kanattan ceza alanı içine giren Anthony Nwakaeme sağ ayağıyla yerden vuruşunu yaptı ancak top yan ağlarda kaldı.

Dakika 27: Filip Novak'ın sol kanattan ortasında savunmanın uzaklaştırdığı top Abdülkadir Ömür'e geldi. Abdülkadir Ömür, ceza alanı içine girmeden sol ayağının içiyle şutunu çekti ancak top üstten auta çıktı.

Dakika 35: Trabzonspor ikinci gole çok yaklaştı. Ekuban kaleciyle karşı karşıya kaldı. Beto kurtardı.

Dakika 37: Göztepe'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleştirdi. Andre Poko, Stefano Napoleoni'nin yerine oyuna dahil oldu.

Dakika 41: Trabzonspor, maçta 10 kişi kaldı. Guilherme, Andre Castro'ya yaptığı müdahale sonrasında hakem Zorbay Küçük'ten ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Dakika 45: Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.

Dakika 51: Trabzonspor, penaltı kazanıyor. Sağ kanattan topla birlikte hareketlenen Alexander Sörloth, ceza alanı içine girdikten sonra Andre Poko'nun müdahalesiyle yerde kalıyor ve hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösteriyor.

Dakika 52: Topun başına geçen Caleb Ekuban'ın penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Dakika 56: Hakem Zorbay Küçük, VAR sisteminde pozisyonu izledikten sonra Manuel Da Costa'nın Cameron Jerome'a faul yaptığını belirterek penaltı noktasını gösterdi.

Dakika 57: Göztepe, Alpaslan Öztürk'ün penaltıdan attığı golle farkı 1'e indirdi: 2-1

Dakika 66: Göztepe'de Kamil Wilczek, ceza yayı gerisinden sol ayağıyla gelişine vuruşunu yaptı ancak top farklı şekilde üstten auta gitti.

Dakika 75: Badou Ndiaye, kaleyi hafif sağ çaprazdan gören noktadan şutunu çekiyor ancak kaleci Beto'nun kontrolünde top yandan auta çıkıyor.

Dakika 84: Trabzonspor, Berkan Emir'in kendi kalesine attığı gole skoru 3-1'e getirdi. Caleb Ekuban'ın harika pasıyla savunmanın arkasına sarkan Abdülkadir Ömür göğüsüyle topu önüne indirdi. Kalesini terkeden Beto topu uzaklaştırmak istiyor ancak top Abdülkadir Ömür'e çarparak kaleye yöneldi. Berkan Emir kaleye gitmekte olan topu uzaklaştırmak istiyor ancak topu kendi ağlarına gönderdi.

Dakika 90: Karşılaşma, Trabzonspor'un 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Yorumlar