Anasayfa /  Spor

Göztepe - Başakşehir maç sonucu: 2-1 özet ve golleri izle

Süper Lig 2020-2021 Sezonu'nun 25. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir'i ağırlayan Göztepe, 90 dakikanın sonunda 2-1'lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2021 18:05

Süper Lig 2020-2021 Sezonu'nun 25. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir'i ağırlayan Göztepe, 90 dakikanın sonunda 2-1'lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Göztepe - Başakşehir maç sonucu: 2-1 özet ve golleri izle - TIKLA

Karşılaşmadan notlar

Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Göztepe-Medipol Başakşehir maçında her iki takım da son oynadıkları maçların ilk 11'lerinde değişiklik yaptı.

Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman, geçen hafta 2-0 yenildikleri Gaziantep maçının ilk 11'inde 4 ismi değiştirdi. Savunmadaki iki oyuncu Marko Mihojevic ile Titi'nin yerine Atınç Nukan ve Alpaslan Öztürk'ü sahaya süren Karaman, Anderson Esiti ile Fousseni Diabate'nin yerine de Peter Zulj ve Adis Jahovic'e şans verdi.

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda uzatma bölümünde Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek adını yarı finale yazdıran Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Aykut Kocaman, o müsabakaya göre ilk 11'de 5 değişikliğe gitti.

Kaleci Volkan Babacan, Ponck, Uğur Uçar, Cemali Sertel ve Demba Ba'nın yerine Mert Günok, Leo Duarte, Muhammed Emin Sarıkaya, Hasan Ali Kaldırım ve Enzo Crivelli mücadele etti.

Kocaman, ligdeki Fatih Karagümrük maçına göre 4 farklı ismi sahaya sürdü.

Göztepeli futbolcular ısınmaya kariyerinde sadece Göztepe forması giyen ve A Milli Takım'da yaptığı kurtarışlarla "Moskova Panteri" olarak bilinen Ali Artuner'in 20. ölüm yıl dönümü nedeniyle üzerinde Artuner'in fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle çıktı.

Müsabakadan önce Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kartal 2 harekat bölgesinde şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Karşılaşmadan dakikalar

22. dakikada sol kanattan Berkan Emir'in yaptığı ortada ceza sahası içindeki Jahovic'in bekletmeden kaleye göndermek isteği topu kaleci Mert, güzel bir kurtarışla uzaklaştırdı.

24. dakikada Göztepe öne geçti. Sağ kanattan Gassama'nın yaptığı ortada penaltı noktasından topa hareketlenen Soner Aydoğdu, yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. Bu golü izlemek için dokunun!

33. dakikada Halil'in sol kanattan yaptığı ortada Alpaslan'ın kafa vuruşunda, top yandan dışarı gitti.

53. dakikada kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Peter Zulj hata yapmadı ve fileleri havalandırarak farkı ikiye çıkardı: 2-0. Bu golü izlemek için dokunun!

59. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan ceza sahası içine çevirdiği topa ters ayağıyla bekletmeden vuran Deniz Türüç ağları havalandırarak farkı bire indirdi: 2-1. Bu golü izlemek için dokunun!

Karşılaşmada başka gol olmayınca Göztepe, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetin ardından puanını 29'a yükselten ev sahibi Göztepe 10. sıraya yerleşirken, konuk ekip Medipol Başakşehir ise 24 puanla kendisine 18. sırada yer buldu.

Yorumlar