Anasayfa /  Foto Galeri

Gözler ÖSYM'de! ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru kılavuzu ve sınav ücreti

Yüksek lisans ya da doktora yapmak isteyen lisans mezunu kişiler kişiler tarafından araştırılmaya başlanan ALES sınava ilişkin ALES 2022 ücreti nedir? ALES başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru kılavuzu yayınlandı mı? Sınav ne zaman? sorularının yanıtı merak konusu oldu. İşte ALES 2022 ile ilgili detaylar...

Gözler ÖSYM'de! ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru kılavuzu ve sınav ücreti - Sayfa 1

ALES 2022 ücreti sınava girecek olan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Akademik kariyer yapmayı amaçlayan kişilerin katıldığı ALES 2022 sınavı başvuruların ardından 17 Nisan Pazar günü yapılacak. ALES başvuru tarihlerinin Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklama ile duyurulmasının ardından ALES 2022 ücreti nedir? ALES başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru kılavuzu yayınlandı mı? Sınav ne zaman? sorularının yanıtı merak konusu oldu. ALES 2022 ile ilgili ayrıntıları, sınav takvimini ve ALES 2022 sınav ücreti bilgisin, sizler için derledik.

Gözler ÖSYM'de! ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru kılavuzu ve sınav ücreti - Sayfa 2

ALES 2022 ÜCRETİ NEDİR?
ALES, her yıl ÖSYM tarafından ilkbahar dönemi ve sonbahar dönemi olmak üzere iki kez yapılıyor. sınav takvimine göre, 2022-ALES/1 sınavı için başvurular 21 Şubat Pazartesi günü alınmaya başlayacak. Fakat ALES başvuru ücretine ilişkin henüz açıklamada bulunulmadı. Geçen sene 145 TL olan sınav ücretinin bu yıl artacağı ön görülüyor. Ücret yayınlanacak sınav kılavuz ile netlik kazanacak.

Gözler ÖSYM'de! ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru kılavuzu ve sınav ücreti - Sayfa 3

ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
ALES/1 başvuru işlemleri 21 Şubat 2022 tarihinde başlayacak, 3 Mart 2022 tarihinde sona erecek.

Gözler ÖSYM'de! ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru kılavuzu ve sınav ücreti - Sayfa 4

ALES BAŞVURU KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?
2022 ALES başvuru kılavuzu Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 21 Şubat Pazartesi günü yayımlanacak.