Anasayfa /  Dünya

Görüntüler ortaya çıktı, polisler özür diledi ! Bikini ile dolaşan kadını...

Maldivler'de yaşanan ve saniye saniye kaydedilen görüntülerin ardından polis özür dilemek zorunda kaldı. Maafushi adasında bikinisi ile dolaşan İngiliz kadın turist, yaka paça gözaltına alınarak tutuklandı.

Abone ol
Abone ol 11 Şubat 2020 17:15

Cep telefonu kameraları tarafından kaydedilen ve 6 Şubat'ta Maldivler'de yaşanan olay nedeniyle polis kuvvetleri özür dilemek zorunda kaldı. Siyah beyaz bir bikini giyen İngiliz kadın, neye uğradığını anlayamayadan bir kaç polis tarafından gözaltına alınıyor. Kadın taciz edildiğini ileri sürerek kendisini bırakmalarını istiyor ancak polisler kelepçe takıyor.

Gözaltına alındığı sırada üzerine plaj havlusu örtülmeye çalışılan kadın polislere direnerek hakaret ediyor. Sarhoş olduğu ileri sürülen İngiliz kadının yerel kurallara göre giyinmediği için gözaltına alındığı açıklandı. Tatil köyü ve plaj olan yerlerde turistlerin bikini giymesine izin verilen Maldivler'de, normal yerleşim alanlarında kapalı giyinme zorunluluğu var.

 

 

Yaşanan olaydan dolayı özür dileyen Maldivler Polis Servis Komiseri Mohamed Hameed, turist ve halktan özür dilediğini belirterek, polislerin eğitimi için daha çok çalıştıklarını söyledi.

Ülkenin bir bölümünde şeriat kanunlarının geçerli olduğu Maldivler'e giden turistler ülkelerinin yetkili makamları tarafından uyarılıyor. Özellikle Ramazan ayında Maldivler'e gidecek olan turistlere, İslamı kurallara uymaları konusunda özel uyarılar yapılıyor.

 

Yorumlar