Anasayfa /  Foto Galeri

Görüntüler korkunç! Alevler şehre indi, Manavgat alev alev yanıyor!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler, yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Böylesi hiç olamamıştı, 4 bölgede başlaması düşündürücü" diye konuştu.

Görüntüler korkunç! Alevler şehre indi, Manavgat alev alev yanıyor! - Sayfa 1

Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. 

Görüntüler korkunç! Alevler şehre indi, Manavgat alev alev yanıyor! - Sayfa 2

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangının ilçe merkezine indiğini söylerken, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit ise “Görülmemiş bir şey. Çok üzücü. Bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Yangın evlere ulaştı, yaralılar var’ dedi. Öte yandan, Manavgat Devlet Hastanesi ise boşaltıldı.

Görüntüler korkunç! Alevler şehre indi, Manavgat alev alev yanıyor! - Sayfa 3

Bölgede çok sayıda kişiye ait zeytinlik, defne ve badem bahçelerinin yanı sıra ormanlık alanda da etkili olan yangına, havadan ve karadan da müdahaleye başlandı. Yangın, bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da yayıldı.

Görüntüler korkunç! Alevler şehre indi, Manavgat alev alev yanıyor! - Sayfa 4

Bölgeyi tamamen duman kaplarken, yangın söndürme uçağı ve helikopterin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından alevlere müdahale ediliyor.