Anasayfa /  Güncel

Görmeyenleri Koruma Derneği'nden Kovid-19 basın bildirisi

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanı Veli Özağan, Kovid-19 ile ilgili bir basın bildirisi yayınladı.

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2020 14:19

TRHaberler ÖZEL | Kovid-19 pandemisi dünyada onbinlerce can almaya devam ediyor. Ülkemizde de 2 Nisan itibariyle 356 kişinin hayatını kaybettiği dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanmıştı.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanı Veli Özağan, Kovid-19 ile ilgili bir basın bildirisi yayınladı.

 

İŞTE YAYINLANAN BİLDİRİ:

GÖRMEDEĞİN YERE DOKUNMA EVDE KAL, HAYATTA KAL DEDİLER.

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Kovid-19, Dünyada bu gün itibarıyla  on binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve bir milyon civarında insanın hastalığa yakalanmasına sebep olmuştur.

Dünyada çok sayıda insana bulaşan ve hızla yayılan Covid-19 (Korona) virüsün, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından ülkemizde de bir hastada tespit edildiği açıklandıktan sonra, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi olarak, başta sayın Cumhurbaşkanımız, sağlık bakanımız, ve tüm yetkililerimizin tavsiyelerini dikkate alarak, İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelge ile sivil toplum kuruluşlarının genel kurulları ve eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) geçici olarak ertelenmesini kararlaştırarak yayınlamış olduğu genelgeden, önce, ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri arasında, öncelik dernek faaliyetlerinde kalite ve işletmecilik anlayışında vizyoner olmak ve yüksek nitelikli bir yönetim tarzını benimsemiş olan ve kamu yararına çalışan derneğimiz, kurumsal yapısına yakışır şekilde, süratle dernek yönetim kurulu olarak aldığımız kararlarla, başta, derneğimiz bünyesinde açmış olduğumuz EKPSS kursunu, şiş örücülüğü kursunu ve bağlama kursunu ileriki bir tarihte tekrar açılmak üzere kapatarak ara verdik.

Derneğimizin önceden planlanmış olan tüm faaliyetlerine, etkinliklerine,  kültürel ve sosyal çalışmalarına, spor kulüplerimizin antrenmanlarına ara verilmiş olup, ayrıca 13 Mart 2020 tarihinden itibaren başlayarak, salgın hastalık tehlikesinin ortadan kalkıncaya kadar, geçici süreliğine dernek binamızı kapatıp, fiziki çalışmalara ara vermeyi kararlaştırdık. Dernek yönetim kurulu olarak Covid 19 salgın hastalığının ülkemizde görülmesinden itibaren, tüm dernek üyelerimizin zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalı hususunda uyardığımız gibi, sağlık bakanlığımızın, bilim kurulumuzun ve yetkililerin açıklamış oldukları tavsiyelere uymaları yönünde, derneğimizin sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak ve sms atıp bilgilendirmeye devam etmekteyiz.

Dernek yönetim kurulu üyelerimizle ve derneğimiz bünyesi altında bulunan Meram Görme Engelliler Spor Kulübü, Selçuklu görme engelliler spor kulüplerinin yöneticileriyle ayrıca, derneğimiz organlarının başkanlarıyla düzenli aralıklarla düzenlediğimiz istişare toplantısını 02 nisan perşembe günü saat 21.00 da video konferans üzerinden 19 kişiden oluşan yürütme kurulumuzun üyemizin olup 17 kişinin katılımıyla gerçekleştirmiş olup, hastalık tehlikesinin ortadan kalkıncaya kadar derneğimizin yönetim kurulu ve istişare kurulu toplantılarını video konferans üzerinden yapmaya devam edeceğimizi belirtiriz. Görmeyenleri koruma derneği Konya şubesi olarak, başta üyelerimize, Konyalı hemşerilerimize ve tüm milletimize, ede kal hayatta kal diyoruz.  

Küresel düzeyde hızla yayılım gösteren korona virüsü nedeniyle, kamu sağlığına yönelik, en önemli ve temel koruma yöntemi, bireylerin genel hijyen kurallarına azami özen göstererek, temas, izolasyon, sosyal mesafe kuralına uyarak başta kendimizin, tüm sevdiklerimizin ve başkalarının hayatını riske atmamak için,   mutlaka evde kalın diyoruz. Tüm kamuoyuna duyurulur. Görmeyenleri koruma derneği Konya şubesi yönetim kurulu.

VELİ ÖZAĞAN

BAŞKAN

Yorumlar