Anasayfa /  Foto Galeri

Google'dan Dünya Günü için doodle! Dünya Günü nedir? İşte Dünya Günü'nün anlam ve önemi

2022 Dünya Günü için Google tarafından hazırlanan özel Doodle görenleri şaşırttı. Bu doodle Dünya Günü'ne dikkat çekmek amacıyla yapıldı. Bu gelişmenin ardından Dünya Günü nedir sorusunun yanıtı da merak edilmeye başlandı. Peki, Dünya Günü nedir? Dünya Günü ne zaman ve nasıl ortaya çıktı? İşte arama motoru Google'ın doodle farkındalığı sonrası yeniden gündemin ilk sırlarına yerleşen Dünya Günü ile ilgili merak edilenler...

Google'dan Dünya Günü için doodle! Dünya Günü nedir? İşte Dünya Günü'nün anlam ve önemi - Sayfa 1

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google, 22 Nisan Dünya Günü'nde iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla bir doodle hazırladı. 

Google'dan Dünya Günü için doodle! Dünya Günü nedir? İşte Dünya Günü'nün anlam ve önemi - Sayfa 2

Doodle, arama ekranında kullanıcılara farkındalık yaratmak için tasarlandı. Özel günlerde kullanıcılarını şaşırtan Google, iklim değişikliği konulu hazırladığı doodle ile her yıl aynı tarihte kutlanan Dünya Günü'nüne destek verdi.

Google'dan Dünya Günü için doodle! Dünya Günü nedir? İşte Dünya Günü'nün anlam ve önemi - Sayfa 3

22 Nisan tarihinde kutlanan Dünya Günü'nün ana temasını iklim değişikliği olarak vurgulayan Google, tasarımında 1986-2020 yılının görselini yayınlayarak dünya üzerindeki değişikliğe dikkat çekti. 

Peki İklim Değişikliği (Dünya Günü) nedir? 2022 İklim değişikliğinin sebepleri ve sonuçları ne demek, nasıl önlenir? İşte etkileri...

Google'dan Dünya Günü için doodle! Dünya Günü nedir? İşte Dünya Günü'nün anlam ve önemi - Sayfa 4

22 NİSAN DÜNYA GÜNÜ NEDİR?
22 Nisan Dünya Günü, iklim değişikliği ve çevre kirliliği gibi konulara dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği, uluslararası çapta kutlanan bir gündür.