Anasayfa /  Foto Galeri

Google'dan 2020 Sonbahara özel doodle tasarımı! 22 Eylül Sonbahar dönümü nedir?

Dünyaca ünlü arama motoru Google, Doodle tasarlamaları ile de biliniyor. 22 Eylül sonbahar dönümüne özel doodle tasarımı yapınca vatandaşlar araştırmalarına da başladı. Arama motorunu açanlar, Sonbahar dönümüne özel doodle ile karşılaşıyorlar ve konu ile ilgili içeriklere kolayca ulaşabiliyorlar. Peki; 22 Eylül sonbahar dönümü nedir? İşte Google doodle tasarımı ile sonbahar...

Google'dan 2020 Sonbahara özel doodle tasarımı! 22 Eylül Sonbahar dönümü nedir? - Sayfa 1

Özel günler için ünlü arama motoru Google'dan doodle tasarımı geldi. 22 Eylül Sonbahar dönümüne özel tasarım hazırlandı ve vatandaşlara sunuldu. Arama motorunu açanlar ise bu tasarım ile karşılaşıyorlar. Peki; 22 Eylül sonbahar dönümünedir? İşte Google doodle tasarımı ile sonbahar...

Google'dan 2020 Sonbahara özel doodle tasarımı! 22 Eylül Sonbahar dönümü nedir? - Sayfa 2

GOOGLE DOODLE OLDU!

22 Eylül Sonbahar dönümüne özel Google Doodle tasarımı ve detayları şöyle;

Özel günlerde kullanıcılarını şaşırtan Google Sonbahara özel tasarım hazırladı. Anasayfasında Sonbahar doodle görseli kullanan Google 22 Eylül tarihine özel renkleri ekranına taşıdı. Sonbahar Ekinoksu 23 Eylül'de başlar ve gece ve gündüz eşit olur. Kuzey ve Güney Yarım Küre, Güneş ışınları öğle vakti Ekvator'a 90°'lik açı ile düşer. Sonbahar veya güz ile, Güneş, erken batar. Daha az ısı ve ışık verir.

Google'dan 2020 Sonbahara özel doodle tasarımı! 22 Eylül Sonbahar dönümü nedir? - Sayfa 3

SONBAHAR NE ZAMAN BAŞLAR?

Sonbahar veya güz, yaz ile kış mevsimleri arasındaki mevsimdir. Güz, Hazan ve Bağ bozumu isimleriyle de anılır. Kuzey yarım kürede Eylül, Ekim ve Kasım; güney yarım kürede ise, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına denk gelir.

Gündüzler kısalır, geceler uzar. Güneş, erken batar. Daha az ısı ve ışık verir.

Serin, yağmurlu ve rüzgarlı günlerin sayısı artar. Kış mevsiminin habercisidir.Ağaçların yaprakları sararmaya ve dökülmeye başlar. İğne yapraklı ağaçlar (Çam, ardıç vb.) yapraklarını dökmezler. Çiçeklerdeki çiçek sayısı azalır. Etraftaki otlar ve çimenler kurur.

Google'dan 2020 Sonbahara özel doodle tasarımı! 22 Eylül Sonbahar dönümü nedir? - Sayfa 4

EKİNOKS NEDİR? 

Ekinoks (gün-tün eşitliği, gece-gündüz eşitliği veya ılım olarak da bilinir .Güneş ışınlarının Ekvator'a dik vurması sonucunda aydınlanma çemberinin kutuplardan geçtiği an. Gündüz ile gecenin eşit olması durumudur. Yılda iki kez tekrarlanır - İlkbahar Ekinoksu ve Sonbahar Ekinoksu.