Anasayfa /  Teknoloji

Son Google Arama Güncellemesi Hakkında Yeni Açıklamalar

Google Arama Güncellemeleri tüm SEO uzmanların ve internet site sahiplerinin ilgi ile takip ettikleri konuların başında geliyor. 27 Eylül Google güncellemesi sonrası meydana gelen değişiklikler sonrası geçtiğimiz günlerde Danny Sullivan Twitter’daki Google SearchLiaison hesabından arama algoritmalarındaki son güncellemelerle ilgili bir dizi tweet paylaştı. Son Google Arama güncellemesi ile ilgili açıklamaları derledik.

Abone ol
Abone ol 16 Ekim 2018 19:54

Google 2018’de şu ana kadar Nisan, Ağustos ve Eylül aylarında üç temel güncelleme yayımlandı.

Son Google Arama Güncellemesi Yeni Gelişmeleri

Birçok SEO uzmanı ve site sahibi, son 3 hafta içerisinde istatistiklerini inceledikleri zaman organik arama trafiğinde önemli artışlar ve düşüşler gözlemledi. Buradan hareketle Google’ın algoritmalarında neler olabileceğine dair çok spekülasyon ortaya çıktı.

Google’ın önemli isimlerinden Danny Sullivan yaptığı açıklamalar ile spekülasyonlara son noktayı koydu. İşte Danny Sullivan’ın tweetlerinin özeti.





Google her gün güncellemeler yayınlar





Google sürekli olarak arama sonuçlarını iyileştirmek için çaba içerisindedir ve her gün bir veya daha fazla güncelleme yayınlar. Çoğu güncelleme göze çarpan çok az değişiklik içeriyor ve pek dikkat çekmiyor ancak Google Arama’nın gelişmesine yardımcı oluyor.





Google, güncellemeleri doğruladı





Google, site sahiplerinin çok belirgin artışlar veya düşüşler yaşadığı pek çoğunun açıklama bekleyeceğini bildiği önemli bir güncelleme yayınladığında güncellemeleri doğrulayan açıklamalar yapar.

Danny Sullivan, kullanıma sunulması resmen açıklanmadan önceki aylarda duyurulan mobil arama sonuçlarında sayfa hız güncellemesini referans alıyor.





Bazen Google geniş kapsamlı güncellemeler yayınlar





Google, zaman zaman Google Arama’nın tüm algoritmasını etkileyen geniş kapsamlı güncellemeler yayınlamaktadır. Böyle geniş kapsamlı değişiklikler yayınladığında kullanıcılara temel güncellemeler hakkında bilgi verir. Bununla birlikte site sahiplerinin özellikle “düzeltme” yapmaları için yapılacak bir yenilikten genellikle bahsedilmez. Belirli etkileri tespit edilip, düzeltmeler geldikten sonra bazı açıklamalar yapılabilir.

Bir çekirdek algortma güncellemesinin tamamlanması bir hafta veya daha uzun olabilir. 2018’de şu ana kadar Nisan, Ağustos ve Eylül aylarında üç temel güncelleme yayımlandı.





Bir çekirdek güncellemeden sonra ne yapmalı? Daha iyi içerik sunun





Son Google Arama güncellemesi üzerinden bir süre geçikten sonra Danny Sullivan, bir çekirdek algoritma güncellemesi sonrasında geçen belirli bir süre geçmesiyle yapılması gerekenler hakkında her zamanki tavsiyelerde bulunur.

“Bir çekirdek güncelleme değişikliğinden sonra daha az iyi olanların hala bir şeyler yapmaları gerektiğini hissedebileceğini biliyoruz. Yapabileceğiniz en iyi içeriği sunduğunuzdan emin olmaya odaklanmanızı öneririz. Algoritmalarımızın ödüllendirmek istediği budur. ”

Dahası Sullivan, mükemmel içerik oluşturmak isteyenler için Google kalite değerlendirme rehberi içeriğini başlangıç ​​noktası olarak önerir.





Google kalite değerlendirme kritleri, Google’ın algoritmalarını doğrudan etkilemez





Google kalite değerlendirme kritleri, arama sonuçlarında sayfaların sıralanması ile ilgili hiç bir alakaya sahip değildir. Onların görevleri, sayfaları incelemek ve Google’ın algoritmalarının iyi sonuçlar sağlayıp sağlamadığı konusunda geri bildirim sağlamaktır.

Google’ın algoritmalarında kalite değerlendirme kriterleri verileri kullanılmıyor, Danny Sullivan bu durumu şöyle açıklıyor:

“Aksine, onları bir restoran olarak kullandığımızdan, akşam yemeğinden geri bildirim almak için kullanabiliriz. Geri bildirim, “tarifler” aramamızın işe yarayıp yaramadığını görmemize yardımcı olur.”

Danny Sullivan, kalite değerlendirme kriterlerinin iyi içeriği nasıl değerlendirdiğini anlamanın site sahiplerinin kendi içeriklerini nasıl geliştireceklerini öğrenmelerine yardımcı olabileceğini söylüyor.


Yorumlar