Anasayfa /  Teknoloji

Google idiot yazınca Trump mı çıkıyor?

Google Görseller'e idiot yazınca neden Trump çıkıyor? Google Idiot aramasında ne çıkıyor? Idiot arama sonuçlarında çıkan Trump resimleri büyük yankı uyandırıyor. İşte konu hakkında son gelişmeler...

Abone ol
Abone ol 20 Temmuz 2018 17:55

Google Görseller'e idiot yazınca kim çıkıyor, neden Trump çıkıyor? Sosyal medyada büyük yankı uyandıran çalışmada, Google’a Idiot kelimesini yazdığında Birleşik Devletler Başkanı'nın fotoğrafları ile karşılaşıyorsunuz. ABD Başkanı Donald Trump'ı protesto eden aktivistler tarafından hayata geçirilen bir çalışam sonucunda Google Görseller'de Idiot (Aptal) kelimesi aratıldığında ağırlıklı olarak Donald Trump'ın fotoğrafları çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'yi ziyaret eden Donald Trump, İngilizlerin protestolarıyla karşılaşmıştı. Bu protestoları bir adım ileri götürmeyi başaran bir grup, Greenday'in American Idiot parçasını trendlere sokarak Trump'ı zekice protesto etmişti.



Bu protestoyu bir adım daha ileriye taşımak isteyen bir grup Reddit kullanıcısı sistemli bir biçimde Google'ın arama algoritmasını kandırarak Idiot yani Aptal yazıldığında Donald Trump'ın fotoğraflarının çıkmasını sağlamayı başardı.

Google'dan henüz bir açıklama yok!



Google tarafından bu durum düzeltilecek mi merak konusu. Şu sıralarda Google görsellerde 'idiot' kelimesi aradığında durum hala aynı. ABD Başkanı Trump ve Google tarafından açıklama ve hamleler merak konusu.


Yorumlar