Anasayfa /  Teknoloji

Google Geminid Meteor Yağmurunu Doodle yaptı! Geminid Meteor Yağmuru nedir?

Dünyaca ünlü arama motoru Google 'Geminid Meteor Yağmuru'nu Doodle yaptı. Google önemli ve özel günleri unutmayarak 'DOODLE' yapıyor. Bugün Google arama motorunu açan kullanıcıları Geminid Meteor Yağmuru için yapılan özel Doodle ile karşılaştı. Herkes merak ediyor Geminid Meteor Yağmuru nedir, nasıl oluşur? Google Geminid Meteor Yağmuru'nu neden Doodle yaptı. İşte Geminid Meteor Yağmuru ile ilgili ve Google Doodle ile merak edilen soruların cevapları...

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2018 01:45

Dünyaca ünlü arama motoru Google 'Geminid Meteor Yağmuru'nu Doodle yaptı. Google önemli ve özel günleri unutmayarak 'DOODLE' yapıyor. Bugün  Google arama motorunu açan kullanıcıları Geminid Meteor Yağmuru için yapılan özel Doodle ile karşılaştı. Herkes merak ediyor Geminid Meteor Yağmuru nedir, nasıl oluşur? Google Geminid Meteor Yağmuru'nu neden Doodle yaptı. İşte Geminid Meteor Yağmuru ile ilgili  ve Google Doodle ile merak edilen soruların cevapları...





GEMİNİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

"Meteor yağmurlarının kralı" olarak bilinen Geminid, 3200 Phaethon adlı sönük bir kuyrukluyıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçaları sonucunda oluşuyor.

Yeterince karanlık alanlarda gece saat 00.00'dan sonra saatte ortalama 50'ye yakın "yıldız kayması" görülebilecek. Peki bu yılın son gökyüzü şölenini fotoğraflamak için yapmanız gerekenler neler?

Meteor yağmuru sırasında güzel kareler elde etmekte niyetliyseniz doğru bölgeyi seçmenizde de önemli.

Ay’ın ışığı gösteriyi izlemeyi güçleştirebilir; dolayısıyla gözlem için en uygun zaman, gece yarısı ile şafak arasındaki; yani Ay’ın küçülmeye başladığı saatler.

İster meteor yağmurları ister yıldız çekimleri olsun şehir ışıklarından uzak bir noktada, temiz bir gökyüzü ve uygun hava koşullarını yakalamak lazım.

Göktaşları kentsel alanların parlak gökyüzlerinde bile görülebilir, ancak bu durumda ideal ortama kıyasla göktaşlarının ancak dörtte birini görebilirsiniz.

Nerede olursanız olun gökyüzünü izlemeye başlamadan yarım saat önce gözlerinizi karanlığa alıştırmaya çalışın.

Doodle ne anlama geliyor?

Doodle, her ne kadar çok daha önceden de kullanılan bir terim olsa da internetin ve arama motoru Google'ın ortaya çıkmasından sonra daha farklı bir anlama sahip. 'Duğdıl' şeklinde okunan Doodle günümüzde, arama motoru Google'ın ana sayfasında 'Google' yazan logosunun sanatsal ve dikkat çekici imaj çalışmalarına dönüşmesi anlamına geliyor. Doodle denildiğinde insanların aklına gelen şey dikkat çekici logolar oluyor.

Doodle ne zaman ortaya çıktı?

İnternetin, günlük hayatın vazgeçilmezlerinden biri olmasından sonra Doodle'lar da bir hayli önem taşımaya başladı. Google tarafından oluşturulan ilk Doodle çalışması 20 Ağustos 1998 tarihinde gerçekleşti. İlk doodle 'Burning Man' festivali için yapıldı ve büyük beğeni toplamasından sonra bir gelenek haline geldi.

Doodle'ın popülerlik kazanması

Doodle zaman içerisinde popülerlik kazanmaya başladıktan sonra Google'ın da doodle'lar için verdiği önem giderek arttı. İlk olarak Google, sadece önemli günler için doodle'lar hazırlayıp yayınladı. Ancak günümüzde bu durum giderek arttı ve ünlü kişilerin doğum günlerinden önemli bayramları ya da festivalleri kutlamak için de özel doodle'lar hazırlanmaya başladı.

Doodle sadece görsellerden ibaret değil

Doodle çalışmaları ilk etapta yalnızca görsellerden ibaretti. Ancak zaman içerisinde bu durumda da değişikliğe gidildi. Günümüzde doodle çalışmaları bir animasyondan ya da video içerikten oluşabiliyor. Bu noktada Google tarafından belirlenen tasarım ekibinin yaratıcılıkları da önemli bir fark ortaya koyuyor. Google'ın yaratıcı ekibi tarafından hazırlanan doodle'lar hem bir geleneği devam ettiriyor hem de dikkat çekici çalışmalar ortaya koyulmasını sağlıyor.

Zeki Müren kimdir? Google Zeki Müren'i doğun gününde Doodle yaptı

Googlen'n popüler uygulaması Doodle geçtiğimiz günlerde Zeki Müreni seçti. Sanat Güneşimiz Zeki Müren Google Doodle tarafından doğum günüde unutulmadı. Dünyanın en büyük ara motoru Google'un Zeki Müren'i doğum günüde unutmadı Doodle yaptı. Peki sanat Güneşimiz Zeki Müren Kimdir? İşte Doodle örneği...


Yorumlar