Anasayfa /  Teknoloji

Google'dan John Mueller: Trafiğinin Düşük Olması İçeriğin Kalitesiz Olduğu Anlamına Gelmez

Mueller, Hangout’ta yaptığı bir açıklama da gelen bir soruya karşılık olarak olarak bu açıklamaları yaptı. Google’ın önemli isimlerinden biri olan John Mueller, yaptığı açıklamada “bir içeriğin trafiğinin düşük olması içeriğin kalitesiz olduğu anlamına gelmez” cümlelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 28 Eylül 2018 03:37

Google'dan John Mueller: Trafiğinin Düşük Olması İçeriğin Kalitesiz Olduğu Anlamına Gelmez

Google’ın önemli isimlerinden biri olan John Mueller, yaptığı açıklamada “bir içeriğin trafiğinin düşük olması içeriğin kalitesiz olduğu anlamına gelmez” cümlelerini kullandı.

John Mueller, Google algoritmaları göz önüne alındığında, düşük sayfa görüntülemeleri içeriğin düşük kaliteli olduğunun göstergesi olmadığını, ayrıca bu nedenle sitesinden çok fazla trafik almayan içeriklerini kaldıran site sahiplerinin de yanlış yaptıklarını sözlerine ekledi.

Mueller, Hangout’ta yaptığı bir açıklama da gelen bir soruya karşılık olarak olarak bu açıklamaları yaptı.




“Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Şuanda aranan bir kelime olmadığı için trafiği de çok az.”

“Sayfada ki bilgiler önemli olabilir fakat şuan modaya uygun değil. Bu tür bir içeriği kaldırmalı mıyım?”




Mueller yanıt olarak, kalitesiz içeriğin belirlenmesinde sadece sayfa görüntülenmelerinin olmadığını söyledi.

Mueller: Sayfa görüntülenmesi bir metriktir, ancak bir web sayfasının değerli olmadığının net bir göstergesi değildir!

Sayfa görüntülemeleri, site sahiplerine düşük kaliteli içerik belirlemede yardımcı olabilecek bir metriktir, ancak bir web sayfasının değerli olmadığının net bir göstergesi değildir.

Google’ın algoritmaları sayfa görüntüleme sayısına bile bakmıyor. Aksine, arama yapan kullanıcıya sunulan içeriğin değerini anlamaya çalışıyor.

Bu, çoğu SEO uzmanın farkında olmadığı bir nokta. Ek olarak; eski içeriklerinizi yenilemeyi unutmayın.

Hangout’ta yapılan açıklamayı, aşağıdaki videoyu, 46:05’e getirerek dinleyebilirsiniz.




“Düşük kaliteli içeriğin tanınmasının tek yolu olarak metrik sayfa görünümlerini kullanmam. Web sitenizdeki uzmanlardan birisiniz ve neyin iyi ve neyin kötü olduğunu biliyorsunuz. Bazen metrik sayfalı bir sayfa görünümü düşük kaliteli içerik bulmanıza yardımcı olur, ancak “az sayıda sayfa görüntülemesi alan her şey kötü içeriktir ve onu kaldırmam gerekir” diyemezdim.

Algoritmalarımız sayfa görüntüleme sayısına bakmaz, bunun yerine içeriğin değerini anlamaya çalışırlar. Bu yüzden nadiren kullanıldığı için bunun kötü bir içerik parçası olduğu anlamına gelmez. ”



Yorumlar