Anasayfa /  Teknoloji

Google babalar gününü unutmadı! İşte Google'dan babalar günü sürprizi

Dünyanın en büyük arama motoru Google babalar gününü unutmadı. Babalar Günü olan 17 Haziran 2018 Pazar Günü ilk saniyelerinde özel bir Babalar günü doodle ile sürpriz yaptı. İşte Google kullanıcılarını sevindiren bu hoş sürprizin tarihçesi...

Abone ol
Abone ol 17 Haziran 2018 01:11

Google Babalar Günü münasebetiyle özel doodle hazırladı. Dünyanın en büyük arama motoru olan Google hazırladığı bu hoş sürprizle kullanıcılarına bgünün ilk saniyelerinde Babalar Gününü de anımsattı.Peki Babalar Günü ilk kez ne zaman kutlandı? İşte Babalar Gününün tarihçesi ve Babalar Gününde babanızın burcuna göre tercih edebileceğiniz hediye seçenekleri...

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910′da Washington’un Spokane şehrinde kutlanmış. Günümüzde de neredeyse tüm dünyada kutlanan Babalar Günü Haziran ayının 3 haftasındaki pazar günü kutlanıyor. Bu yıl babalar gününün bayramın 3. gününe denk geldiğini de unutmayın. İşte Babalar Günü’nün 2018 yılı için tam tarihi ve geçmiş tarihçesi…

Bu yıl  babalar günü 17 Haziran 20018 Pazar günü kutlanacak..

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kutlanan Babalar Günü, geleneksel olarak her haziran ayının üçüncü haftasının pazar günü kutlanıyor. Bu bilgiler doğrultusunda Babalar günü bu yıl yani 2018'de 17 Haziran Pazar günü yani yarın kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü.Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır.1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir.

Babalar Günü bildirisini yayınlayan ilk ABD başkanı  Lyndon Johnson olmuştur.

1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

BABALAR GÜNÜ İÇİN HANGİ HEDİYELER ALINABİLİR?

Her yıl haziran ayının üçüncü haftasında kutlanan Babalar Günü, bu yıl da 18 Haziran Pazar günü kutlanacak. İnsanlar, bu anlamlı güne az bir zaman kalmasıyla birlikte, ‘en güzel Babalar Günü hediye tavsiyeleri'ne ihtiyaç duymaya başladı. Aslında böyle günlerde içten bir sarılma veya bir çift güzel söz, bütün hediyelerin ötesine geçebiliyor. Fakat hatıra olması açısından da hediyeler olmazsa olmaz bir nitelik taşıyor. Söz konusu babalara alınacak hediye olunca, birçok seçeneğin olduğunu söylemek mümkün.

BURÇLARA GÖRE EN İYİ BABALAR GÜNÜ HEDİYELERİ

Her gün iş yaşamında kullandığı kartvizitliğinin yerine isminin yazılı olduğu bir gümüş kartvizitlik de babalar günü için ideal bir hediye olabilir. İlk defa Babalar Günü‘nü kutlayacaklara esprili baskılı bir t-shirt armağan edebilirsiniz. Yeni doğan bebeğe de yine aynı tarz bir body ile baba oğul- baba kız bir takım hediye alabilirsiniz.

Babalar günü mesajları - en güzel baba şiirleri - baba için yazılmış şarkılar

BALIK BURCUNA NE HEDİYE ALINIR? (19 Şubat - 20 Mart)

KOVA BURCUNA NE HEDİYE ALINIR? (20 Ocak - 18 Şubat)

OĞLAK BURCUNA NE HEDİYE ALINIR? (22 Aralık - 19 Ocak)

YAY BURCUNA NE HEDİYE ALINIR? (22 Kasım 21 Aralık)

AKREP BURCUNA NE HEDİYE ALINIR? ( 23 Ekim - 21 Kasım) 

TERAZİ BURCUNA NE HEDİYE ALINIR? (23 Eylül- 22 Ekim )

BAŞAK BURCUNA NE HEDİYE ALINIR? (23 Ağustos - 22 Eylül)

ASLAN BURCUNA NE HEDİYE ALINIR? (23 Temmuz - 22 ağustos)

YENGEÇ BURCUNA NE HEDİYE ALINIR? (22 Haziran - 22 Temmuz)

İKİZLER BURCUNA NE HEDİYE ALINIR?

BOĞA BURCUNA BABALAR GÜNÜ HEDİYESİ  (20 Nisan - 20 Mayıs)

Babanızı ne kadar tanıyorsunuz?

İŞTE BABALAR GÜNÜNÜN TARİHÇESİ 





BURÇLARA GÖRE EN İYİ BABALAR GÜNÜ HEDİYELERİ


Yorumlar