Anasayfa /  Teknoloji

Evergreen Content Nedir? Taze ve Ölümsüz İçerikleriler Ne demek?

Taze ve Ölümsüz İçerikleriler SEO açısından ne anlama gelir? SEO, içerik veya web pazarlamacılığı ile uğraşan biri iseniz, “evergreen içerik” ifadesini çokça duymuşsunuz demektir. Peki evergreen content nedir biliyor musunuz? Taze ve Ölümsüz İçerikleriler Ne demek?

Abone ol
Abone ol 12 Kasım 2018 23:16

Evergreen Content Nedir? Taze ve Ölümsüz İçerikleriler Ne demek?

Evergreen Content Nedir?

Evergreen Content, (Evergreen İçerik) okuyucuların devamlı okuyabilecekleri, güncelliğini yitirmeyen, SEO uyumlu içeriklere denir.

Devamlı ulaşabildiğiniz, kalıcılığını sürdürmüş her içerik, bilindiğinin aksine evergreen içerik değildir. Bir önceki cümlede güncellikten bahsettiğimiz, içeriğin yayınlanmasının üzerinden uzun süre geçse bile içerdikleri açısından tüketilebilir olması ve talep görmesidir.

Evergreen İçerik Niye Bu Kadar Önemli?

Diğer içerikler ile evergreen içerikler kıyaslandığında, evergreen içeriklerin uğraşının daha fazla olduğu olası bir gerçek. Üzerine daha fazla düşülmesi, araştırma yapılması gereken içerik olmasından kaynaklı, uzun vadede site trafiğini, marka bilinirliğini ve farkındalığı artırır. Bu sebeplerden ötürü, site sahibinin normal bir içerikten aldığı maksimum kazancın, kat kat daha fazlasını alır. Evergreen içerikler, SEO ile birleştiğinde, Google aramalarında kendini üst sıralarda bulur, bu da doğru orantılı olarak site trafiğinin artmasına sebep olur.

Hangi İçerikler Evergreen Olamaz?

Evergreen içerik oluşturmak istiyorsanız, verdiğimiz listedeki kategorilerden uzak durmalısınız. Çünkü bu tür içerikler, hızlı bir şekilde güncelliğini kaybeden, ölümsüz kavramına ayak uyduramayan içeriklerdir.




Haber makaleleri


Moda trendleri


Kişisel görüşe dayalı içerikler


Anlık bir trend ya da popüler kültür üzerine kurulu içerikler


Özel gün, özel bir durum, zaman ya da sezon üzerine kurulu içerikler


Tarihi geçmesi muhtemel olan istatistiksel ya da rakamsal raporlar




Hangi İçerikler Evergreen Olabilir?




“En iyi” listeleri


İpuçları ve püf noktalar


Ürün incelemeleri, değerlendirmeleri ve tanıtımları


Sık sorulan sorular


Videolar


Ansiklopedik nitelikli içerikler


“Nasıl yapılır, nasıl kullanılır” tutorial’ları


Tanımlamalar ve tarifler




Bunlar ve bu tür içerikler, evergreen kurallarına uygun içeriklerdir. Devamlı tazeliğini korur ve içindeki bilgiler sayesinde kullanıcılar tarafından üzerinden ne kadar zaman geçmiş olsa bile okunabilir. Evergreen içerikler hazırlarken bir konu üzerinden yürümek en mantıklısı olacaktır. Bunlar;




İş ve kariyer


Kilo verme


Bebek sağlığı


Yemek


Para biriktirme


Anne-babalık


Evcil hayvan bakımı


Aşk ve romantizm




şeklinde sınıflandırılabilir.

Evergreen İçerik Üreten Popüler Siteler




about.com


wikipedia.com


imdb.com


ehow.com





Yorumlar