Anasayfa /  Teknoloji

Google Site Kit Nedir? Google Site Kit Nasıl Alınır?

İlk olarak geçtiğimiz yılın başlarında sesini duyuran ve uzun süredir WordPress’e gelmesi beklenen altın değerindeki Google Site Kit nedir? Google Site Kit Nasıl Alınır? Tüm ayrıntılar haberimizde

Abone ol
Abone ol 22 Mayıs 2019 16:07

Google Site Kit Nedir? Google Site Kit Nasıl Alınır?

WordPress, 5.0 güncellemesi ile beraber Google tarafından uzun süredir ihtiyaç olan bir eklentiyi beta kullanıcıları için yayınladı. Geçtiğimiz yılın sonlarında Google Webmasters’ın resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılmasıyla duyurulan Google Site Kit, beta kullanıcıları için kullanılabilir durumda.




Got a WordPress site? Sign up to beta test Site Kit: https://t.co/rKSolyU64m — our new free WordPress plugin that integrates essential Google products: Search Console, Analytics, AdSense, and PageSpeed Insights. pic.twitter.com/DPu5VmfK9M


— Google Webmasters (@googlewmc) 7 Aralık 2018





Google Site Kit Nedir?

Google Site Kit eklentisi ile birlikte WordPress kullanıcıları, Google’a ait olan bir çok aracı tek bir eklenti ile karşılayabiliyor. Her seo uzmanının tarayıcı yer imlerinde bulundurduğu Google hizmetleri, Site kit eklentisi ile birlikte kalkıyor, peki Google Site Kit neler sunuyor?






Search Console:

 Web sitelerinizin arama sonuçlarında ne kadar ve nasıl gözüktüğünü, kaç tıklama aldığını yönetebileceğiniz Google hizmeti.


Analytics:

 Web sitelerinizin ziyaretçi sayısını ve davranışlarını incelemek için kullanılan Google hizmeti.


AdSense:

 Web sitelerinizin reklamlarını ve kazançlarını yönetmek için kullanılan Google hizmeti.


PageSpeed Insights:

 Web sitelerinizin hızlarını ölçmek ve optimize etmek için kullanılan Google hizmeti.




Bir webmaster için kullanılması gereken Search Console, Analytics, AdSense ve PageSpeed Insights gibi hizmetleri tek bir eklentide toplayan Google, 2019 yılının ilk aylarında beta testini kullanıcılarına sundu.

Google Site Kit Nasıl Alınır?

Kullanıcıların deneyimlemesi için 2019 yılının ilk aylarından itibaren beta testine açılan Site Kit, WordPress’in Google ihtiyacını tamamen karşılıyor. Beta sürecine katılmak istiyorsanız Google’ın Site Kit resmi bloguna buradan ulaşıp, formu doldurabilirsiniz.

Bir çok WordPress seo eklenti ve hizmetlerininin önüne geçecek Google Site Kit özellikleri açıklandı, kullanıcılara bir çok özellik sunacak Google Site Kit’in özellikleri şu şekilde;




Her yazı ve sayfa için özel istatistikler: 

Yazdığınız yazıların ne kadar tıklanma aldığını görsel detaylarla öğrenmek istiyorsanız, yönetici çubuğu üzerinden doğrudan mümkün oluyor.


Kolay kurulum: 

Basit ve hızlı kurulum ile istatistiklerinize kavuşun. Kullandıkça daha fazla analiz elde edebileceğiniz Site Kit’de, kendi istatistik biçiminizi ayarlayın.


Anlık takip:

 İnternet sitenizin hızını, ziyaretçilerini ve kazancını anlık olarak görüntüleyin.



Yorumlar