Anasayfa /  Teknoloji

Google oyun konsolu çıkarıyor!

Google iki yıldan uzun süredir üzerinde çalışılan proje tamamlandıktan sonra oyun sektörüne de iddialı bir giriş yapacak.

Abone ol
Abone ol 27 Şubat 2019 16:52

The Information’un yayınladığı rapora göre, her sektörde kendisini göstermesine alışmış olduğumuz, son yıllarda donanım alanında büyük yatırımlar yapan Google'ın bir oyun konsolu geliştirdiği iddia edildi.

“Yeti” adı verilen oyun konsolu projesine Mario Queiroz ve Majd Bakar önderlik ediyor.2015’te başlayan projenin 2 yıl sürüp 2017 sonlarında bitmesi planlanıyordu. Ancak birçok gecikme yaşanan projenin ne durumda olduğu ve ne zaman tamamlanacağıyla ilgili bir bilgi paylaşılmadı.

Tamamlanmasının ardından “Yeti” konsolu büyük olasılıkla Pixelbook’ta olduğu gibi “Made by Google” damgasıyla satışa sürülecek. Ayrıca Google konsol uygulamasına özel, bulut üzerinden canlı yayın yapılan bir sistem üzerinde de çalışıyor.Ayrıca kullanıcılar, PlayStation Now ve PlayStation oyunlarını oynarken bulut üzerinden canlı yayın yapan sistemde yayınlayabilecekler.

Her ne kadar çıkış tarihi belirli olmasa da, canlı yayın sistemiyle konsolun aynı anda çıkacağı düşünülüyor. İddialara göre, 'Yeti' adı verilen bir stream servisi üzerinde çalıştığı bilinen Google bu iki projeyi birleştirecek bir konsol tasarlıyor olabilir.

Daha önce de Xbox'ın da bulut tabanlı bir oyun konsolu geliştirdiği iddiası gündeme getirilmişti.Söz konusu iddialar, bir sonraki nesli bulut oyunculuğunun mu şekillendireceği sorusunu akıllara getirdi.


Yorumlar