Anasayfa /  Sağlık

Göğüsler bunları yaparak büyütülebilir mi? işte detaylar!

İnternet parmaklarımızın ucunda mükemmel bir kaynak, ancak aynı zamanda çok fazla kafa karıştırıcı ve çelişkili birçok tavsiye ile de dolu. Yeni bir çalışma, insanların Google’a, özellikle de vücutlarına, göğüslerine, ne yaptıklarına göz attı.

Abone ol
Abone ol 04 Mayıs 2023 06:11

Ortalama olarak, 'Daha büyük göğüsler nasıl elde edilir?' sorusu için aylık 5.400 arama yapıldığı, çoğu kadının göğüslerini daha hızlı ve doğal olarak iyileştirebilmelerinin yollarını aradığı tespit edildi. İngiliz MYA Kozmetik Cerrahisi'nden bir estetik cerrah ev ilaçlarının DIY çözümlerinin gerçekten işe yarayıp yaramadığını açıkladıLAHANA YEMEK GÖĞÜSLERİ BÜYÜTÜR MÜ?

Çalışma, lahana, ıspanak gibi yeil yapraklı sebzeler yemenin, 'vücutta östrojeni taklit eden bir tür fitoöstrojen türü' olan liganlar 'içerdiği için meme büyüklüğünü artırmaya yardımcı olduğunu iddia eden birçok kaynak buldu. Ancak estetik cerrah bunun bu kadar basit olmadığını söyleyerek şöyle konuştu: "Göğüsler çok hormon ve ağırlığa bağlı bir organdır, ancak hormonlara ve ağırlığa tepki verme şekli tahmin edilemez. Lahana yemeye başladıktan sonra meme büyüklüğünde herhangi bir artış, östrojen gibi davranabilen bazı kimyasallara sahip olabilir, bu tesadüf de olabilir. Bilimsel olaerak ispatlanması zor da olabilir. Ben kesinlikle lahanayı meme büyüklüğünü arttırmak için bir tedavi olarak tavsiye etmem."

MEME BÜYÜTME MASAJLARI İŞE YARIYOR MU?

Yine internette dolaşan birçok makale, göğüslere masaj yaptırmanın prolaktin adı verilen bir meme büyütme hormonu salgılayarak büyümelerine yardımcı olabileceğini iddia etti. Ancak uzmanlar bu konuda da aynı fikirde değil. Açıklama şöyle: ''bu yöntemin doğru ve etkili olduğunu kanıtlayan herhangi bir bilimsel kanıt yoktur. Çevrimiçi olarak bulunan bazı rapor edilmiş vakalar vardır, ancak bunu destekleyecek somut bir tıbbi kanıt yoktur.

SOYA SÜTÜ GÖĞÜSLERİ BÜYÜTEBİLİR Mİ?

Bazı videolarda, soya alımınızı arttırmanız, içindeki "izoflavonlar ve genistein" in yararları nedeniyle size daha büyük göğüsler sağlayabildiğini belirtiyor. MYA'daki cerrahlar ise bunun saçmalık olduğunu söyleyerek şöyle konuşuyorlar: ''Bu sadece saçmalık. Çok fazla soya tüketmek bırakın göğüslerinizi büyütmeyi vücudunuza zarar bile verebilir.''

ÇEMEN OTU GÖĞÜS BÜYÜTMEDE ETKİLİ Mİ?

Çemen otu Akdeniz bölgesi, güney Avrupa ve batı Asya'ya özgü bir bitkidir. Bazıları, yüksek miktarda bitki östrojenleri içerdiğinden, meme büyümesi ile güçlü bir ilişkisi olduğuna inanılmaktadır. Ancak uzmanlar, çemenin göğsü büyütebileceğine dair güvenilir bir tıbbi kanıt bulunmadığını bununla birlikte emziren kadının sütünü artırdığı iddiası da yanlış olduğunu söylüyor.

VAZELİN GÖĞÜSLERİ BÜYÜTÜR MÜ?

Birçok ünlü YouTuber, göğüslerini vazelin ve diş macunu sürerek büyütüğünü iddia etmiş birçok takipçi de bunu uygulamıştı. Ancak bunun da göğüs büyüklüğü üzerinde bir etkisi olduğuna dair bir kanıt yok. Bir cerrah şöyle ekliyor: "Vazelin yalnızca cildi nemlendirmek için kullanılıyor ve herhangi bir nemlendiriciyle de masaj yapmak bölgeye kan tedarikini artıracak. Ancak vazelin daha yoğun bir kan akışı sağlayabilir bunun dışında bir meme bezi ve yağ dokusunun çoğalmasına neden olmaz.''

PEKİ YA HİPNOZ?

Sanırız en sıradışı yöntem bu. Bazıları göğüslerini hipnozla büyüttüğünü iddia ediyor. O iddia ise şöyle: ''Beyin bildiğimiz en karmaşık bilgisayardır. Bilinçaltımız bedenlerimizi bizden daha iyi yönetmeyi biliyor. Temelde ben bilinçsiz süreci vücuda değişiklik yapmak için kullanmayı düşünüyorum. Bilincin karmaşıklığı nedeniyle neyin değiştiğini tam olarak bilmiyoruz. Değişen her şeyin ekolojik olduğunu biliyoruz, bu nedenle bir insanın göğüslerinin büyüklüğü gibi bir şeyi değiştiriyorsa, onu desteklemek için tüm sistemin değişmesini sağlamak gerekir.''MYA cerrahı şunları söyledi: "Vücut üzerindeki zihin veya hipnoz, çeşitli sağlık koşullarını tedavi etmek için kullanılmış ve ayrıca beyni büyüme hormonları ve östrojenleri salmaya teşvik ederek memelerin boyutunu artırmak için de kullanılabileceği öne sürülmüştür. Ancak, bir bilim insanı olarak, şahsen ben hipnozun birinin meme boyutunu artırabileceğine inanmıyorum.''İngiltere merkezli kozmetik cerrahii MYA Kozmetik Cerrahisi Yönetim Kurulu Başkanı son olarak şöyle konuşuyor: ''Araştırmamız, çok sayıda insanın sağlık danışmanlığı için düzenli olarak internete yöneldiğini gösteriyor. Piyasada doğal olarak önemli göğüs büyütme sonuçlarına ulaşmak için tavsiye edilen birçok hazır ürün var ve bunun gerçek bir tavsiye ve araştırma arayanlar için kafa karıştırıcı bir deneyim olabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle, efsanelerin gerçeklerden ayrılmasına yardımcı olmak için bu ortak araştırmaların bazılarına ışık tutabilmek için uzman cerrahlarımızdan yardım aldık. Çok fazla bilgi kirliliği ve işe yaramaz öneriler var. Herhangi bir sorunuz veya sorununuz olursa, bir profesyonelden her zaman bir tıbbi tavsiye almanızı tavsiye ederiz.''

 

Yorumlar