Anasayfa /  Sağlık

Sağlıklı Izgara köfte yapmanın püf noktaları

Kültürümüzün önemli bir parçası olan mangal, özellikle yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasındadır. Keyif yapmanın en tatlı yolu olan mangal organizasyonunun sağlığınız için kabusa dönüşmesini istemiyorsanız bu noktalara çok dikkat edin!

Abone ol
Abone ol 05 Haziran 2019 11:31

Et ve et ürünlerini mangalda uzun süre pişirmek, kanserojen maddelerin açığa çıkmasına neden olabilir. Bu riski azaltmak için uygulayabileceğiniz 2 farklı yöntem var. Birincisi; mangaldan önce eti biraz pişirmektir. Gerçekten kısa bir süreden bahsediyoruz. Yani 5 dakika kadar eti fırınlayabilir ya da yağsız tavada mühürleyebilirsiniz.İkinci yöntem ise etleri doğru bir şekilde marine etmektir. Limon suyu, baharat gibi birkaç temel malzeme kullanarak etleri marine edin. Etin dış yüzeyini kaplayan bu sos, etin yüksek sıcaklığa maruz kalmasını önler.

Kömürün kor haline gelmesini bekleyin. Et ile kömür arasındaki mesafenin doğru ayarlanması gerekir. İdeal olan mesafe 15 santimetredir. Eti yavaş yavaş ve yakmadan pişirmeye özen gösterin.Mangal telini yağlamayı unutmayın! Böylelikle zararlı maddelerin ete yapışmasını engelleyeceksiniz.


Etiketler Izgara
Yorumlar