Anasayfa /  Sağlık

Hurma tatlısı tarifi: Hurma tatlısı nasıl yapılır?

Bol ceviz içi ne harika hamuru ile ağızda dağılan hurma tatlısı özellikle misafirleriniz için çok iyi bir ikramlık. İşte hurma tatlısı malzemeleri ve tarifi…

Abone ol
Abone ol 01 Haziran 2019 12:16

Hurma tatlısı adının aksine hurmalı değil cevizli ve şerbetli bir tatlı. Sivas yöresine ait olan hurma tatlısı bayram için hazırlık yapanlar için iyi bir seçenek. Misafirlerinize gönül rahatlıyla ikram edebileceğiniz tatlının ağızda dağılan yapısı ve bol cevizli içi herkesin çok hoşuna gidecek. İşte hurma tatlısı için gerekli malzemeler ve tarifi…

HURMA TATLISI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

HAMURU İÇİN:

1 yumurta

5 kaşık zeytinyağı

1 kaşık yoğurt

200 gr tereyağı

3,5 bardak un

1 paket kabartma tozu

İÇ HARCI İÇİN:

1 bardak ceviz

1 kaşık toz şeker

Bir tutam tarçın

ŞERBETİ İÇİN:

4 bardak su

4 bardak toz şeker

Yarım limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

1 yumurta sarısı

½ bardak ceviz içi

SERVİS İÇİN:

Antep fıstığı

HURMA TATLISI TARİFİ

Şerbetli tatlılarda her zaman yapıldığı gibi önce şerbetini yapma ile başlayabilirsiniz. Su ve şekeri tencerede kaynattıktan sonra üzerine limon suyunu sıkıp biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir kabın içine alın. Üzerine yoğurt, yumurta ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Unu kontrollü bir şekilde kabartma tozu ile birlikte ekleyin. Bu karışımı iyice yoğurun. Daha kolay şekil alabilmesi için 10 dakika buzdolabında bekletin.

Bu esna da içini hazırlayabilirsiniz. İri çekilmiş ceviz çini toz şeker ve tarçınla karıştırın. Dolaptan çıkarttığınız hamuru parçalar halinde alıp ortasını çukur yapın. İçine cevizli karışımı koyup bir parça daha hamur alarak üzerini kapatın. Yuvarlak ya da oval şekil verebilirsiniz. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar tekrarlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Dilerseniz çatalla çizikler atabilirsiniz.

Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkartıp sıcakken önceden soğuttuğunuz şerbeti dökün. Şerbetin hepsini çektikten sonra Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Yorumlar