Anasayfa /  Sağlık

Gıda enflasyonu bu kez TÜSİAD'ın gündeminde

Gıda enflasyonu bu kez TÜSİAD'ın gündeminde

Abone ol
Abone ol 26 Eylül 2016 16:07

Son dönemde hükümetin de gündeminde olan Gıda Enflasyonu ile verimlilik konusu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen “Yapısal Sorunlar Perspektifinden Verimlilik ve Gıda Enflasyonu” Konferansı’nda ele alınacak.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen “Yapısal Sorunlar Perspektifinden Verimlilik ve Gıda Enflasyonu” Konferansı, 28 Eylül 2016 Çarşamba günü 10.00-13.30 saatleri arasında Tekfen Tower’da gerçekleştirilecek.

Konferansta, “Gıda fiyatları neden artıyor?, Gıda, tarım ve içecek sektörünün yapısal sorunları neler? Sektörde üretim verimliliğini etkileyen faktörler neler? Tarım destekleri beklenen etkiyi sağlıyor mu? Tarımsal örgütlenme nasıl olmalı? Enflasyondaki artış gıda sektörüyle açıklanabilir mi?” sorularına cevap aranacak.

Her yönüyle gıda enflasyonu ve verimlilik

Konferansın açılış konuşmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes tarafından yapılacak.

Açılış konuşmalarının ardından ilk olarak “TÜSİAD Çalışmaları Hangi Yapısal Sorunlara Dikkat Çekiyor?” başlıklı oturum yapılacak. Oturumda TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akman ile Balcıoğlu Selçuk Akman Keki Av. Ort. Kıdemli Ortağı, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şahin Ardıyok görüşlerini katılımcılarla paylaşacak.

Daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Perspektifinden Gıda, İçecek ve Tarım Sektöründe Verimlilik” başlıklı bir sunum yapacak.

Paneli Mustafa Sayınataç yönetecek

TÜSİAD Konferans Programı’ndaki “Gıda, İçecek ve Tarım Sektöründe Yapısal Sorunlar Perspektifinden Verimlilik ve Gıda Enflasyonu” Paneli, TÜSİAD Gıda İçecek ve Tarım Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Sayınataç’ın moderatörlüğünde yapılacak.

Panelde BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Yuriko Shoji, TED Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Çakmak, Kalkınma Bakanlığı Tarım Dairesi Başkanı Dr. Taylan Kıymaz, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ile Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Hüsnü Dilemre, konuya ilişkin görüşlerini anlatacaklar.

TÜSİAD Konferansı, soru-cevap bölümüyle sona erecek.

Yorumlar