Anasayfa /  Sağlık

Dünyanın en acı biberini yiyen adam hastanelik oldu!

ABD New York’ta düzenlenen acı biber yeme yarışmasında ,34 yaşındaki erkek yarışmacı, dünyanın en acı biberi olarak bilinen Carolina Reaper’ı yedi. Yarışmadan sonraki günler dayanılmaz şiddette baş ağrıları yaşayan yarışmacının durumu, acı biber yemekle ilgili ilk vaka olduğu için tıp camiasının ilgisini çekti ve BMJ Vaka Raporları dergisinde yayınlandı.

Abone ol
Abone ol 16 Nisan 2018 09:19

Hastayla ilgilenen doktor, acı biber yedikten sonra aniden başlayan baş ağrıları yaşayanların zaman kaybetmeden bir hastaneye başvurması gerektiğini söyledi.

Dünyanın en acı biberi "Carolina Reaper"





Carolina Reaper 1.569.300 Scoville Acılık Ölçeği (SHU) derecesinde acıdır




Karşılaştırmak için, jalapeno biberi 2.500 ile 8.000 SHU derecesindedir




Carolina Reaper 2013 yılında Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en acı biberi olarak kabul edilmiştir




Bu biber, 10 yıllık bir çalışma sonrasında Pucker Butt Biber Firması’ndan Ed Currie tarafından özel olarak geliştirilmiştir.





​​​​​​​

Gök gürültüsü baş ağrısı nedir?

Beyne kan sağlayan damarların ani bir şekilde daralmasıyla ortaya çıkan bu baş ağrısı tipine serebral vazodarolma sendromu (RCSV) da denilir.

Hastaneye kaldırılan yarışmacı, yarışmadan hemen sonra öğürmeye başladı. Sonraki günlerde ise şiddetli bir boyun ağrısı ve birkaç saniye süren ancak hastanın tüm gücünü tüketen baş ağrıları yaşadı.

Ağrıların çok şiddetli olması nedeniyle bir hastanenin acil servisine başvuran hastaya bazı nörolojik testler de yapılsa da, sonuçlar negatif çıktı.

Çekilen tomografide ise beyindeki bazı damarların daralmış olduğu görüldü ve hastaya serebral vazodarolma (RCSV) sendromu teşhisi kondu.

Hastanın şikayetleri bir süre sonra kendi kendine geçti. 5 hafta sonra tekrarlanan tomografi sonuçları, hastanın damarlarının normal boyutlarına geri döndüğünü gösterdi.

RCSV’nin genellikle belirgin bir nedeni olmuyor, ancak bazı ilaçların bu duruma yol açabildiği biliniyor. İlk kez bir vakada acı biber yemenin RCVS’ye yol açtığı görüldü.


Yorumlar