Anasayfa /  Yaşam

Uluslararası yarışmada İzmir damgası

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, 11. Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali Belgesel ve Animasyon Filmleri Yarışmasına ’Çıkmaz Şehir: İzmir’ adlı 10 dakikalık filmle katıldı. İzmir Ekonomili...

Abone ol
Abone ol 21 Eylül 2017 10:46

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, 11. Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali Belgesel ve Animasyon Filmleri Yarışmasına ’Çıkmaz Şehir: İzmir’ adlı 10 dakikalık filmle katıldı. İzmir Ekonomili iletişimciler, 90 ülkeden 910 film arasında İzmir’de kentsel dönüşümü anlattıkları kısa filmle finalist oldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri Mete Arkın, Ecem İlkyaz ile Murat Yılmaz, 11. Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali Belgesel ve Animasyon Filmleri Yarışmasına katıldı. ’Çıkmaz Şehir: İzmir’ adlı 10 dakikalık filmle yarışmaya giren gençler, 90 ülkeden 910 film arasında İzmir’de kentsel dönüşümü anlattıkları kısa filmle finalist olarak adlı yazdırdı. Gençler kısa filmde, İzmir’de kentsel dönüşüm alanları Kadifekale ve Limontepe semtleri sakinleriyle yaptıkları görüşmelerden yola çıkarak “halkın gözünden kentsel dönüşümü” irdeledi. İEÜ İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Derya Özkan ve Öğretim Görevlisi Deborah Hardt’ın danışmanlık yaptığı öğrenciler, ABD, İngiltere, İtalya, İran, Brezilya gibi ülkelerden katılımcıların yer aldığı yarışmada, İzmir’i başarıyla temsil etti.

İEÜ İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri Mete Arkın, Hareketli Görüntülerin Kuram ve Pratiği adlı ders kapsamında çalışmalara başladıklarını belirterek, “Küreselleşmenin getirdiği şehirleşme politikalarının, ülkemizdeki bazı kesimleri mağdur ettiğini gözlemledik. Kent sosyolojisi üzerine ve Kadifekale’deki kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar yapan sosyolog Prof. Dr. Neslihan Demirtaş ile görüştük. Ardından İzmir’de de kent dönüşüme konu olan alanlarda yaşayanlarla iletişime geçtik. Halkın, kentsel dönüşümlere nasıl baktığını ortaya koyduk” dedi.

Arkın, İzmir’de çektikleri belgeselle uluslararası başarı elde etmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini, ABD, Kanada, Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere gibi ülkelerin yarıştığı bir platformda Türkiye’yi başarıyla temsil ettiklerini söyledi.

Yorumlar