Anasayfa /  Yaşam

Servisçiler, Alperen’in ardından bir kez daha haykırdı

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Basri Bostancı, kreşe gittiği servis aracında unutulduğu için hayatını kaybeden minik Alperen’in ölümünün ardından korsan taşımacılığa tekrar dikkat çekerek önerilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’a sunacağını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 11:59

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Basri Bostancı, kreşe gittiği servis aracında unutulduğu için hayatını kaybeden minik Alperen’in ölümünün ardından korsan taşımacılığa tekrar dikkat çekerek önerilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’a sunacağını açıkladı.

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Basri Bostancı, kreşe gittiği servis aracında unutulduğu için hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin’in babası Serkan Sakin ile basın toplantısı düzenledi. Bostancı, vatandaşları S plakalı araçlardan hizmet almaya çağırırken, “Korsan taşımacılığa ’dur’ demenin zamanı geldi de geçti. Artık sabırlar taştı. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri korsan taşımacılıktır. Bu alandaki sıkıntıyı yıllardır her platformda dile getirdik. Şimdi de konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a sunacağız” dedi.

“8 bini aşkın korsan araç var”

Türkiye’de 8 bini aşkın korsan araç olduğunu vurgulayan Bostancı, şöyle konuştu:

“Her birinde ortalama 20 kişi olsa 170 binlere, 200 binlere varan bir yolcu taşımacılığı söz konusu. Tabii ki bizim araçlarımız da denetlensin ama yanımızdan korsan geçiyor elleyen yok. Bizim araçlarımız zaten S plakalı. Burada artık tribüne oynama zamanı, Hatice’yi konuşma zamanı geldi geçti. Biz neticeye bakıyoruz. Başka Alperenler ölmesin. Anaokul, etüt, kreş ve buna benzer okulların, servis taşımacılığını rant aracı olarak görmemesi lazım. Anaokul, etüt, kreş gibi özel okulların servis taşımacılığı yapmasını engellememiz lazım.”

“Kanun maddeleri düzenlenmeli”

Korsan taşımacılık yapan araç suçüstü yakalansa dahi araç sahibi direksiyonda olmadığından 60 gün bile trafikten men edilmediğini ifade eden Bostancı, bu sebeple 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanununun ek 2-3 maddesinin acilen düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Sorunun çözümü için mobil denetim ekipleri kurulması gerektiğini kaydeden Bostancı, “Herkes işi ehline vermeli. O eğitim kurumlarının görevi eğitim vermek. Servis taşımacılığı bizim işimiz. Artık korsan taşımacılığa ‘dur’ diyoruz. Önemli olan ceza yazmak değil, denetim yapmak. Yeterli bir denetim olsaydı bu olaylar yaşanmayacaktı” diye konuştu.

“Başka Alperenler ölmesin”

Alperen’in babası Serkan Sakin de, “Benim burada bulunma sebebim, başka Alperenlerin ölmemesi için. Devletimiz büyük bir devlet. Kanunlarımız işliyor. Herkes cezasını bulacak. Bu saatten sonra tek amacımız başka Alperenler ölmesin. Hiçbir anne ve babanın ciğeri yanmasın. İnşallah korsan taşımacılığı konusunda kanunlar çıkarılır ve kimsenin bırakın canının yanmasını, başı bile ağrımaz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar