Anasayfa /  Yaşam

Polonyalı kozmetik markası ‘Inglot’, yeni mağazasını Başkent’te açtı

Polonyalı kozmetik firması Inglot, Türkiye’deki çalışmalarını hızlandırdı. Bir yıl içinde İstanbul’da 5 mağazasını faaliyete geçiren Inglot, Ankara’da da ilk mağazasını açtı.

Abone ol
Abone ol 15 Aralık 2017 15:12

Son yıllarda hızlı büyümesiyle dikkat çeken kozmetik sektörü, yabancı yatırımcının da ilgi odağında. Türkiye pazarına yeniden giren Polonyalı kozmetik firması Inglot, Türkiye’deki çalışmalarını hızlandırdı. Bir yıl içinde İstanbul’da 5 mağazasını faaliyete geçiren Inglot, Ankara’da da ilk mağazasını açtı. Inglot, Türkiye genelindeki mağaza sayısını 2018 yılı sonunda 15’e çıkarmayı hedefliyor.

Siba Kozmetik tarafından tekrar Türkiye’ye getirilen kozmetik markası Inglot, pazara hızlı bir giriş yaptı. Çok kısa sürede İstanbul’da; Nişantaşı City's, Mall of İstanbul, Marmara Forum, Maltepe Park ve Marmara Park’ta mağaza açan marka, Ankara Armada AVM’de yeni mağazasını faaliyete geçirdi. 

85 ülkede faaliyet gösteriyor

Amerika, Rusya, Fransa, İngiltere, Almanya, Güney Afrika ve Ortadoğu ülkeleri gibi dünyada 85'den fazla ülkede 700 civarında aktif satış noktasında faaliyet gösteren Inglot, Türkiye’de yeniden pazara girdi. İstanbul’un ardından Ankara’da da yoğun ilgiyle karşılanan Inglot, 2018 yılında mağaza sayısını 15’e çıkaracak. Hedef iller arasında ise İzmir, Bursa, Antalya ve Adana gibi şehirler yer alıyor.

“2018 hedefimiz 15 mağaza”

Ankara Armada AVM’deki mağaza açılışında konuşan Inglot Türkiye Genel Müdürü Salaheddin Rojbani, “Ankara’ya gelmekte geç bile kaldık. Burası Inglot’u çok iyi biliyor. Uzun bir süredir bu mağazayı beklediklerini söyleyebilirim. Ankara’yı bu kalite ile buluşturmak istedik. Ankara uzun süredir planlarımızda vardı. 2016 yılında olan olaylar bizim buraya gelmemizi geciktirdi biraz. Çok yoğun bir talep vardı, buda bizi hızlandırdı. Dünya genelinde 700’den fazla aktif satış mağazamız var. Birçok ülkede şubemiz var. Türkiye’de 5 mağazamız vardı. Bugün 6’cınsını açtık. 2018 hedefimiz ise bu sayıyı 15’e çıkarmak ’’ dedi.

250’den fazla ürün çeşidiyle zengin bir koleksiyona sahip

Inglot; makyaj ürünleri, fırçaları, aksesuarları, çantaları, tırnak ürünleri ile içerisinde cilt bakımı ürünlerini barındıran InglotLab1983 isimli cilt bakımı koleksiyonuyla beraber altı kategoride 250’den fazla ürün çeşidiyle tüketiciye alternatifler sunuyor. Geniş renk yelpazesinin yanı sıra insan sağlığına ve doğaya dost olan ürünleriyle de dikkat çeken Inglot’un; 1.500’den fazla rengi bir araya getirdiği dudak ürünleri, 600 göz ürünü ve 300'den fazla yüz ürünün yanı sıra 400' e kadar varan oje tonu ile çok zengin bir koleksiyonu bulunuyor. Özellikle Freedom Sistem ve tırnaklarda oksijen ve su- buhar geçirgenliği sağlayan O2M Nefes Alabilen ojeleri sıklıkla tercih ediliyor. Ağır kimyasal ve paraben içermeyen ürünlerin içinde her cilt tipine uygun özütler ve yağlar bulunuyor.

Kış aylarında doğal makyaj öne çıkıyor

Açılışta konuşan Inglot Türkiye Mağazalar ve Eğitim Koordinatörü Sinem Danabaş ise, 2017- 2018 sonbahar kış aylarında öne çıkacak makyaj trendlerini anlattı. Doğal makyaj, ışıltılı tenler, simler, grafik detaylar, grafik eyeliner, maksi kirpikler, neon renkler, kaşa kadar dağıtılmış ve doğal tonlu smokey makyajlar (dumanlı makyaj) ile göz içine çekilen siyah kalemlerin öne çıkacağını belirten Danabaş, mağazayı ziyaret edenlere de ürünleri tanıttı.


Etiketler inglot
Yorumlar