Anasayfa /  Yaşam

Otomobil fiyatına boğa

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, ’Coni’ adlı bir tonluk boğa, ikinci el otomobil fiyatına satışa sunuldu.Erzurum’un Karayazı ilçesinden İnegöl hayvan pazarına getirilen 1 ton 142 kiloluk tosun 19 bin 500 liraya satışa çıkarıldı. Coni...

Abone ol
Abone ol 21 Ağustos 2017 13:17

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, ’Coni’ adlı bir tonluk boğa, ikinci el otomobil fiyatına satışa sunuldu.

Erzurum’un Karayazı ilçesinden İnegöl hayvan pazarına getirilen 1 ton 142 kiloluk tosun 19 bin 500 liraya satışa çıkarıldı. Coni adlı Simental cinsi tosun, büyüklüğü ve fiyatıyla hayvan pazarına gelen vatandaşların ilgisini çekiyor. 2 yaşındaki Coni’yi 19 bin 500 liraya satmak istediklerini ifade eden besici Sedat Dinç, boğanın canlı ağırlığının 1 ton 142 kilo geldiğini söyledi.

Coni’yi özel olarak beslediklerini belirten Sedat Dinç, 15 yıldır büyükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle uğraştıklarını, boğaya doğduğundan beri özel yemlerle baktığını ifade ederek, “Hayvan, kardeşimin. Kendisi rahatsız, o yüzden ben getirip satmak zorunda kaldım. Şu anda pazarın en ağırı. 1 ton 142 kilogram geliyor. Fiyatı 19 bin 500 lira” dedi.

Dinç, “Giderleri çok fazla. Hep yaylada beslendi, sadece son 20 gün ahırda kaldı. Çok uysal bir hayvan. Şu an alıcı yok, ama biz belediye başkanımıza satmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar