Anasayfa /  Yaşam

Malazgirt Zaferi’nin 946’ıncı yıldönümü etkinlikleri başladı

Muş Malazgirt Zaferi’nin 946’ıncı yıldönümü etkinlikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılımıyla başladı.Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti Yerel...

Abone ol
Abone ol 25 Ağustos 2017 14:01

Muş Malazgirt Zaferi’nin 946’ıncı yıldönümü etkinlikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılımıyla başladı.

Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Muzaffer Çakar, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı ve çok sayıda davetli ile Malazgirt 1071 Zafer Anıtı’nda etkinliklerin startı verildi. Etkiliklerin yapıldığı alanlarda çocuklar için ok atma yarışmaları, eğlenceli ok oyunları, mas güreşi, mangala oyunu ve midilli (Pony) atlarla çocuklar için etkinlikler yapılmaya başlandı. Okçular Vakfı sporcuları ve Türkiye Okçuluk Federasyonu yarışmacıları arasında kıyası ok geleneksel ok atmaya yarışları ise sabah saatlerinde başladı ve kıyasıya mücadele halen devam ediyor.

Okçular Vakfı ve Malazgirt Kaymakamlığınca 25-26 Ağustos’ta düzenlenecek etkinlikler kapsamında ilçeye gelen Kapadokya Atlı Okçuluk Spor Kulübü Derneğine bağlı Anadolu Akıncıları Akrobasi ekibi nefes kesen gösterilerine başladı.

Malazgirt halkında büyük heyecan uyandıran ve bugün itibariyle başlayan 26 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına yaklaşık 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

Yorumlar