Anasayfa /  Yaşam

Kurbanlığın fiyatı cep yakıyor

Adana’da kurbanlık koyun, keçi, teke, tosun ve düvelerin kilogram fiyatı geçen yıla göre 3 lira artarak 19 lira olarak belirlendi. Kesim ücretleri ise büyükbaş hayvanlarda 350 lira, küçükbaş hayvanlarda ise 55 liraya yapılacak.Adana Kasaplar...

Abone ol
Abone ol 08 Ağustos 2017 12:35

Adana’da kurbanlık koyun, keçi, teke, tosun ve düvelerin kilogram fiyatı geçen yıla göre 3 lira artarak 19 lira olarak belirlendi. Kesim ücretleri ise büyükbaş hayvanlarda 350 lira, küçükbaş hayvanlarda ise 55 liraya yapılacak.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Murat Yağmur’un başkanlığında toplanan kurbanlık fiyat belirleme komisyonu kıran kırana pazarlık yaptı.

Kurbanlık satış kilogram fiyatları koyun, keçi, teke, tosun, düvede 19 lira olarak belirlendi. Büyükbaş kesimlerin 350 lira, küçükbaş kesimlerin ise 55 lira olarak belirlendiği açıklandı.

Marketten kurbanlık alanlara uyarı

Marketlerden kurbanlık alacak olan vatandaşları uyaran Başkan Yağmur, şunları söyledi:

“Aldığımız istihbarata göre büyük marketler stoklarını etle doldurdu. 16-17 kiloluk koliler veriyorlar. Daha önceden kesilmiş, kanı akıtılmamış. Bunların vatandaşların gözü önünde olmasını istiyoruz. Sakatatlar bu kolilerde yer almıyor. Vatandaşlardan sakatatları istemelerini istiyoruz. Deriler milli servetimiz, bunların da nereye gittiği belli değil. Marketlerden aldıkları emtialarda mutlaka hangi kurumda, mezbahanede kesildiğinin raporunu almalarını istiyoruz.”

Yorumlar