Anasayfa /  Yaşam

Herkes Tahtalı köyü görecek

Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Tahtalı köyü sakinleri, herkesin bir gün Tahtalı köyü göreceğini belirterek turistleri köylerine davet etti.Kangal ilçesine 26 kilometre uzaklıkta bulunan 84 nüfuslu Tahtalı köyü ismi ile ilk kez karşılaşanların...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 10:40

Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Tahtalı köyü sakinleri, herkesin bir gün Tahtalı köyü göreceğini belirterek turistleri köylerine davet etti.

Kangal ilçesine 26 kilometre uzaklıkta bulunan 84 nüfuslu Tahtalı köyü ismi ile ilk kez karşılaşanların dikkatini çekiyor. Köyün ismi argoda ölümü hatırlatsa da köy sakinleri köylerinin isminden memnun. Köy ismini geçmişte köyde yapılan kerestecilikten alıyor. Ancak bundan çok argodaki ismi ile öne çıkıyor. Köy sakinleri geçmişte gelen tepkiler üzerine köyün ismini değiştirmek istemiş. İl Özel İdaresi’ne başvuruda bulunmuş. Ancak çoğunluk ismin değiştirilmemesini isteyince köyün ismi Tahtalı olarak kalmış.

Köy Muhtarı Vahdettin Yıldız, herkesin Tahtalı köye gideceğini belirterek, "Vatandaşlarımız çiftçilikle uğraşmaktadır. Köyümüzün adı Tahtalı köyüdür. Günümüzde ölen kişiler için kullanılmaktadır. Tahtalı köylüsüyüm dediğim zaman insanlar ilk önce şaşırıyorlar. Akıllarına hemen mezarlık geliyor. Bende ne olsa hepimiz oraya gideceğiz diyorum" dedi.

Tahtalı deyince insanlar gülüyor

Köy sakinlerinden Gafur Deveci ise, "Köyümüzün adı, eskiden buralar hep ağaçlıkmış köye ağaç çekerlermiş. O yüzden bu köyünün adı Tahtalı köyü olmuş. Tahtalı köyü değince insanlar garip karşılıyor. Şimdi günümüzde Tahtalı demek ölen insanların tahtalıya gittiği, yani kabristana söylenen bir ad olarak biliniyor. Bizim köyün adı da Tahtalı olunca bazı kişilerin hoşuna gidiyor gülümsüyorlar" şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden Mehmet Ali Karabudak da," Şimdi nedense insanlar Tahtalı deyince akıllarına mezarlık geliyor. Tahtalı köyündenim değince gülüyorlar. Bizde köyümüzün adını değiştirmek için başvurduk ama değiştirmediler" şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden Sultan Deveci, köye gelin geldiğinde ismi kendisi de şaşkınlıkla karşıladığı ama zamanla isme kendisinin de alıştığını belirtti.

Yorumlar