Anasayfa /  Yaşam

Diyarbakır Barosundan adli yıl açılış açıklaması

Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Ahmet Özmen, yeni adli yılın barış ve huzura vesile olmasını dilediklerini belirterek, yeni adli yılda en büyük beklentilerinin Tahir Elçi cinayetinin faillerinin bulunarak yargı önüne çıkarılması olduğunu...

Abone ol
Abone ol 05 Eylül 2017 15:38

Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Ahmet Özmen, yeni adli yılın barış ve huzura vesile olmasını dilediklerini belirterek, yeni adli yılda en büyük beklentilerinin Tahir Elçi cinayetinin faillerinin bulunarak yargı önüne çıkarılması olduğunu ifade etti.

Diyarbakır Barosu tarafından yeni adli yıl açılışı nedeniyle basın açıklaması düzenlendi. Adliye binası önünde yapılan basın açıklamasına Baro Başkanı Ahmet Özmen ve baroya bağlı avukatlar katıldı. Avukatların cübbeleriyle katıldıkları basın açıklamasında, üzerinde öldürülen eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin resmi ile Türkçe ve Kürtçe, “Seni unutmayacağız” yazısının bulunduğu pankart açıldı.

“Barışa ve huzura vesile olmasını diliyoruz”

Burada açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Ahmet Özmen, yeni adli yılda, insan haklarına, kişi güvenliğine ve hukukun üstünlüğüne saygının tam olarak sağlanmasını ve adaletsizliklerin son bulmasını dilediklerini belirterek, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nün hemen ardına denk gelen yeni adli yılın, ekmek ve su kadar ihtiyaç duyduğumuz barışa ve huzura vesile olmasını diliyoruz. Bu temenniler ile birlikte Diyarbakır Barosu olarak yeni adli yılda en büyük beklentimiz Tahir Elçi cinayetinin faillerinin bulunarak yargı önüne çıkarılmasıdır” dedi.

Yorumlar