Anasayfa /  Yaşam

Cumhurbaşkanı: Nihai karar milletindir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Dün akşam, TBMM Genel Kurulda yapılan çalışmaların, Türkiye'nin yeni bir sıçrama noktasına ulaşmada gösterdiği çabaların cevabı olduğunu, bu yolda nihai kararı yine milletin vereceğini belirtti.

Abone ol
Abone ol 21 Ocak 2017 16:58

İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tavşantepe Metro İstasyonu'nda Pendik'e yapılan yatırımların toplu açılış törenindeki konuşmasında, toplam yatırım bedeli 926 milyon lirayı bulan 43 kalemde 217 ayrı projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Erdoğan, Teknopark İstanbul'un Türkiye'nin yüz akı bir proje olarak son derece başarılı hizmetler verdiğine işaret ederek, sağlık alanında faaliyet gösterecek yeni bir teknokentin Pendik'e kazandırıldığını, bu durumun metronun Pendik ve havalimanı hattını çok daha önemli hale getirdiğini vurguladı.

"Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacak"

Birilerinin hala "Ne yaptınız ki?" dediğini aktaran Erdoğan, "Hamdolsun 'Ne yaptınız ki?' diyenlere, dün akşam sabah namazına doğru Parlamento güzel bir cevap verdi ama gerçek cevabı inşallah, beşer planında egemenlik milletindir, şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek. Nihai kararı verecek ve bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır. Milletimiz için hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun. El ele vereceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu tüm yatırımlar bittiğinde İstanbul'un ulaşımının büyük ölçüde raylı sistem üzerinden gerçekleştirileceğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Raylı sistemle boğaz geçişi konusunda Marmaray'ın ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerindeki hattı da devreye almak suretiyle 2 alternatifli bir imkanı oluşturmuş oluyoruz. Her zaman söylediğim gibi İstanbul'a hizmet etmek bir aşk, sevda, gönül işidir. Bu şehri ve bu şehrin insanlarını yürekten sevmiyorsanız İstanbul'a verebileceğiz hiçbir şey yoktur. Ne diyor merhum Yahya Kemal? 'Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul/Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer/Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul/Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.' Biz de tüm hayatımız boyunca, şairimiz gibi 'Ey aziz şehir, ömrümüz oldukça gönül tahtımıza keyfince kurul.' dedik, demeyi de sürdüreceğiz. Üstat Necip Fazıl ne diyor? 'İlle de İstanbul' diyor. Biz de böyle diyerek, bu şehre ve bu şehrin insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sizlerden şimdiden bir ricada bulunuyorum; bu referandumla ilgili kampanyada inanıyorum ki sizler gece gündüz demeden çalışmak suretiyle geleceğe yürüyeceksiniz. Çünkü bizim Rabiamız var. Çünkü biz tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Öyleyse durmak yok, yola devam."

"Attığımız her adımla istikbalimizi aydınlatacağız"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Teşkilatına yönelik saldırıya değinen Erdoğan, "Bunlarla bir yere varmak mümkün değil. Şunu iyi bilsinler ki kardeşlerim bizler bu yola her şeyimizi koyduk." dedi.

Erdoğan, "Onlar geleceğimizi karartmak isteyecek, biz yaptığımız her yatırımla, attığımız her adımla istikbalimizi aydınlatacağız. Onlar terör örgütlerinin silahları ve bombalarıyla yakacak, yıkacak biz ise inşa edeceğiz, ihya edeceğiz. Onlar ellerindeki finans imkanlarını spekülasyon araçlarını kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğimiz projelerle zirveyi zorlayacağız. Onlar öldürmenin yollarını arayacak, biz yaşatmanın çaresine bakacağız. Çünkü biz hep birlikte Türkiyeyiz." diye konuştu.

AA


Yorumlar